Cod galben de furtuna in mai multe judete din sud-estul tarii si in Bucuresti (Video)

Joi, 11 August 2016, ora 11:28
8199 citiri
Cod galben de furtuna in mai multe judete din sud-estul tarii si in Bucuresti (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au emis, joi, o atentionare de tip cod galben de furtuni valabila pentru mai multe judete din sud-estul tarii, dar si pentru Bucuresti.

Aceasta intra in vigoare joi seara, ora 22:00, si expira vineri, la ora 10:00, transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

Judetele afectate sunt Bacau, Vaslui, Arges, Brasov, Covasna, Galati, Vrancea, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov si Bucuresti.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cea mai mare parte a Munteniei, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura si estul Carpatilor Meridionali, spun meteorologii.

Acestia precizeaza ca vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Meteorologii amintesc ca manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi si pe parcursul zilei de joi, in vestul, centrul si nordul tarii, unde vremea se va raci, in timp ce in sud-est va fi canicula.

Vineri, vremea va fi instabila mai ales in Transilvania, Oltenia si zona Carpatilor Meridionali, iar in sud-estul tarii temperatura aerului va scadea accentuat.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Amintim ca miercuri meteorologii au emis o atentionare de furtuna si canicula.

De asemenea, hidrologii au emis doua atentionari de tip cod galben de inundatii. Una este valabila de joi de la ora 03:00 pana la 18:00 si vizeaza afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului S.H. Dej - confluenta cu raul Lapus, Crasna - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Barcau - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Salaj si Bihor), Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Crisul Negru, Crisul Alb - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad).

Cea de-a doua este valabila de joi ora 14:00 pana vineri la 16:00 si vizeaza afluentii Oltului superior si mijlociu din judetele Harghita, Covasna si Brasov.

Foto: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor

Vezi cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cod galben de ploi torențiale în mai multe zone. Vremea se răcește și devine instabilă în toată țara
Cod galben de ploi torențiale în mai multe zone. Vremea se răcește și devine instabilă în toată țara
Meteorologii anunţă că, până joi seară, 18 aprilie, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină şi vijelii, iar temperaturile vor scădea semnificativ. În...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#cod galben furtuni, #atentionare furtuna, #avertizare furtuna , #cod galben