Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara

Joi, 07 Mai 2015, ora 19:30
2866 citiri
Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara

Hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii pe rauri mici din judetele Neamt, Sibiu, Brasov si Mures, valabila pana joi seara.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Olt (sector mijlociu) si Tarnava Mare, bazine hidrografice aferente judetelor Sibiu, Brasov, Mures, se arata in atentionare.

Tot joi, hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii si pentru judetul Neamt, valabila tot pana seara.

Potrivit atentionarii, inundatii locale se pot produce pe afluentii mici ai raului Bistrita, in sectorul statiei hidrologice Brosteni - acumularea Izvorul Muntelui, pe Grinties, pe afluenti mici de pe cursul inferior al Bistricioarei, precum si in bazinele superioare ale raurilor Ozana si Cracau.

Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. In cursul zilei de joi, vor fi ploi si vijelii cu precadere in Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Oltenia.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Avertizare de vreme severă imediată. Zonele în care vântul va sufla cu putere în următoarele ore
Avertizare de vreme severă imediată. Zonele în care vântul va sufla cu putere în următoarele ore
Meteorologii au emis duminică dimineață, 21 aprilie, o avertizare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până la ora 10.00. Avertizarea vizează: - Zona de...
#cod galben inundatii, #cod galben , #cod galben