Cod galben de inundatii pe rauri din trei judete - Update

Luni, 09 Iunie 2014, ora 17:16
1699 citiri
Cod galben de inundatii pe rauri din trei judete - Update

Raurile mici din bazinul mijlociu al Teleajenului (judetul Prahova) vor fi sub cod galben de inundatii pana luni seara, la ora 22.00, in timp ce aceeasi avertizare este valabila pentru rauri mici din judetele Tulcea si Constanta, pana la ora 23.00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul mijlociu al Teleajenului (judetul Prahova), luni intre 14.30 si 22.00.

Aceste fenomene se inregistreaza ca urmare a precipitatiilor cu caracter totential din ultimele ore si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore.

Cod galben de furtuni si grindina pentru mai multe judete Update

De asemenea, tot din cauza precipitatiilor cu caracter torential din ultimele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri mici din judetele Tulcea si Constanta. Fenomenele se pot produce cu o probabilitate mai mare pe raurile din bazinele Telita, Taita, Topolog din judetul Tulcea, mai transmite INHGA.

Cod galben de furtuni si grindina, in sase judete - Update

Vestul judetului Prahova a fost, luni, in intervalul 14.15 - 15.15, sub cod galben de ploi potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie. Partea de nord-vest a judetului a fost si duminica seara sub cod galben de ploi.

De asemenea, sub avertizare meteo se afla, pana la 18.00, si judetul Tulcea - zona delimitata de localitatile: Pardina, Maliuc, Nufaru, Valea Nucarilor, Mihai Bravu, Horia si Niculitel. Aici vor aparea frecvente descarcari electrice, cantitati de precipitatii ce vor depasi izolat 25 l/mp, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului, care pot lua aspect de vijelie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cod galben inundatii Prahova, #cod galben inundatii Tulcea Constanta , #cod galben