Cod galben de inundatii pentru estul Romaniei

Marti, 05 Iunie 2012, ora 15:37
2993 citiri
Cod galben de inundatii pentru estul Romaniei
Foto: INHGA

Hidrologii au emis marti o avertizare cod galben de inundatii valabila de marti de la ora 15 pana miercuri la ora 12.

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), avertizarea vizeaza rauri din 17 judete din jumatatea de est a tarii, mai exact bazinele hidrografice Viseu, Iza, Somes, Mures, Olt, Prahova, Arges, Siret, Jijia si raurile din Dobrogea.

Codul galben a fost instituit in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor Viseu, Iza (judetul Maramures), Olt (judetele Harghita, Covasna si Brasov), Suceava, Moldova (judetul Suceava), Bistrita (judetele Suceava si Neamt), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Putna, Ramnicu Sarat (judetul Vrancea), in bazinele superioare ale Somesului (Bistrita-Nasaud), Muresului (Harghita si Mures), Buzaului (Covasna) si Jijiei (Botosani), pe Prahova si afluentii sai (judetul Prahova), pe afluentii din zona de campie ai Argesului - Glavacioc, Sabar, Potop, Ciorogarla (judetele Dambovita si Giurgiu), pe afluentii Buzaului mijlociu (Buzau) si pe raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

"Se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate (viituri rapide) cu efect de inundatii locale si se pot atinge cotele de aparare pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte indeosebi in nordul, centrul si sudul tarii datorita precipitatiilor sub forma de aversa prognozate, care izolat pot depasi 50-60 l/mp", se arata in avertizarea transmisa de INHGA.

Toate judetele tarii sunt pana miercuri, la ora 18.00, sub cod galben de ploi si vijelii.

Codul galben presupune risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, fara a conduce la pagube semnificative.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Este cod galben de inundații pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Tulcea şi Constanţa, au anunțat hidrologii miercuri, 17 aprilie. Potrivit Institutului Naţional de...
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
#cod galben inundatii, #avertizare inundatii Romania , #cod galben