Cod galben de ninsori si viscol, in Transilvania si Maramures

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 11:11
3527 citiri
Cod galben de ninsori si viscol, in Transilvania si Maramures
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au emis, duminica, o avertizare cod galben de ninsori si viscol, valabila pentru judete din nordul, centrul si vestul tarii, incepand de luni dimineata, ora 2:00, pana la ora 14:00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, in zona Muntilor Apuseni, in nordul Carpatilor Orientali si local in zona inalta din vestul Carpatilor Meridionali, va ninge si local se vor cumula cantitati de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zapada va fi consistent.

Vantul va prezenta intensificari sustinute, indeosebi in zonele de creasta, unde rafalele vor depasi 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberand zapada si determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii.

Vizate sunt judetele Maramures si Bistrita-Nasaud, si, partial, Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Arad, dar si Mures, Harghita si Covasna:

Foto: ANM

De asemenea, incepand de duminica, ora 15:00, pana marti, ora 08:00, este in vigoare o informare meteorologica de precipitatii moderate cantitativ - mixte in zonele joase de relief din vest, predominant ninsori in Maramures si Transilvania si ninsori la munte -, dar si intensificari ale vantului. Totodata, izolat se va produce polei.

ANM mai informeaza ca vantul se va intensifica treptat in toate zonele de munte, cu precadere la altitudini mari, unde rafalele vor depasi temporar 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberand zapada. Intensificari vor fi si in restul tarii, in noaptea de duminica spre luni in regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni, local si in cele sudice, centrale, estice si sud-estice, in general cu viteze de 45-55 km/h.

De asemenea, marti si miercuri, vantul va continua sa sufle tare in toate zonele de munte, spulberand zapada si viscolind ninsoarea, dar intensificari ale vantului vor fi local si temporar si in celelalte zone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 21 aprilie, un Cod galben de ninsori. Codul este valabil de la ora 18.00 până luni, la 12.00. La altitudini de peste 1500 m în...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#cod galben ninsori, #cod galben viscol, #cod galben ninsori Maramures Transilvania, #informare meteorologica ninsori , #cod galben