Cod galben de ninsori pentru Bucuresti si 16 judete

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 13:59
14763 citiri
Cod galben de ninsori pentru Bucuresti si 16 judete
Foto: ANM

Meteorologii au emis o atentionare de tip cod galben valabila din noaptea de marti spre miercuri si pana miercuri seara, potrivit careia in regiunile sudice si sud-estice ale tarii vor fi intensificari ale vantului, ninsori viscolite si depuneri de zapada si gheata.

Codul galben vizeaza Capitala si 16 judete din sud si sud-estul tarii (foto).

De miercuri seara pana vineri dimineata, vremea va fi deosebit de rece in toata tara, iar in sud-est vantul va continua sa aiba intensificari, spulberand zapada.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o atentionare cod galben valabila miercuri, intre orele 02:00 si 20:00, cand se vor semnala intensificari sustinute ale vantului, ninsori viscolite, depunerea unui strat de zapada si depuneri de gheata.

"In intervalul mentionat, in regiunile sudice si sud-estice vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ, si se va depune strat de zapada, local consistent. Pe arii restranse, in special in dimineata zilei de miercuri (28 noiembrie) si cu precadere in regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheata", arata ANM.

De asemenea, temporar vantul va avea intensificari cu viteze de 40-50 de kilometri pe ora, iar in estul, centrul, sudul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei rafalele vor atinge in general 55-75 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii sub 100 de metri.

Totodata, meteorologii au emis o informare valabila de miercuri, de la ora 20:00, pana vineri, la ora 10:00, care vizeaza intensificari ale vantului si local zapada spulberata in sud-estul teritoriului, dar si vreme deosebit de rece in toata tara.

In intervalul mentionat, in sud-estul teritoriului vantul va avea intensificari cu viteze de 45-55 de kilometri pe ora, temporar in jur de 60 km/h, spulberand zapada depusa, mai ales in cursul noptii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

"Vremea va deveni deosebit de rece in toata tara, astfel ca temperaturile vor fi negative in majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) in special in nordul, nord-estul si centrul tarii", mai spun meteorologii, mentionand ca vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii.

Vezi si prognoza speciala a ANM pentru Bucuresti - Iarna se grabeste sa vina in Capitala: Urmeaza zile cu ninsori si vreme deosebit de rece

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#cod galben ninsori, #cod galben 16 judete, #cod galben ninsoare Capitala , #cod galben