Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cod galben de ploi in mai mult de jumatate de tara

Sambata, 31 Martie 2018, ora 07:08
8772 citiri
Cod galben de ploi in mai mult de jumatate de tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de ploi valabil pentru mai mult de jumatate din tara. De asemenea, a fost emisa si o informare meteorologica de ploi.

Codul galben intra in vigoare sambata la ora 09:00 si expira duminica la ora 23:00.

Incepand de sambata dimineata, in Banat, Crisana, Maramures, apoi si in cea mai mare parte a Transilvaniei, iar in noaptea de sambata spre duminica (31 martie/1 aprilie) local si in Oltenia vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55...60 km/h, temporar 65...75 km/h.

La munte, in special in Carpatii Meridionali, la peste 1.500 m altitudine, rafalele vor depasi 80...100 km/h.

De sambata dupa-amiaza ploile se vor intensifica, astfel ca, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 15...25 l/mp, iar in vest si nord-vest local 30...40 l/mp. Vor fi mai ales averse, insotite si de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina.

ANM anunta ca sambata vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, insa duminica se va raci, temperaturile scazand chiar si cu 10...12 grade.

La munte, duminica, ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar spre seara, in special in Carpatii Orientali, se va depune strat nou de zapada.

ANM a emis si o informare meteorologica de vant si ploi valabila duminica de la 6:00 pana la 23:00. Astfel, in Muntenia, Dobrogea si Moldova vantul se va intensifica cu viteze de 45...55 km/h, temporar 60 km/h si vor fi intervale de timp in care va ploua, mai ales cu caracter de aversa si se vor semnala descarcari electrice. Vremea va fi in racire fata de sambata, iar temperaturile se vor situa in jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

A.G.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#cod galben ploi 1 aprilie, #cod galben ploi 31 martie, #informare meteo ploi duminica , #cod galben