Cod galben de ploi si ninsori in aproape toata tara

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 09:08
6185 citiri
Cod galben de ploi si ninsori in aproape toata tara
Foto: Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri dimineata, o atentionare de tip cod galben de ploi si ninsori pentru aproape toata tara.

Aceasta intra in vigoare vineri, la ora 18:00, si expira sambata, la ora 12:00. In intervalul mentionat se vor inregistra ploi insemnate cantitativ, ninsori, strat consistent de zapada si polei.

"In intervalul mentionat in Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si in sudul Moldovei vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Precipitatii mixte se vor semnala in Banat, precum si in zona Carpatilor Orientali, in vestul si nordul Moldovei si local in Transilvania, unde se va forma polei. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada consistent", transmite Administratia Nationala de Meteorologie.

Se raceste, dar nu foarte rau - Prognoza meteo pe doua saptamani

De asemenea, in regiunile sudice si sud-estice, dar si pe crestele montane, vantul va avea intensificari temporare, cu rafale ce vor depasi local 55...65 km/h.

Codul este valabil pentru Bucuresti, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Braila, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Giurgiu, Ilfov, Brasov, Covasna, Harghita, Dambovita, Prahova, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Hunedoara, Gorj, Arges, Valcea, Sibiu, o parte din Alba, Bistrita Nasaud si Mures.

Ce temperaturi se vor inregistra

In Bucuresti vor fi 6 grade, iar dupa amiaza va ploua.

La munte va fi frig si ninsoare pe alocuri. Meteorologii anunta 4 grade la Brasov, -1 la Moeciu, 3 la Bran, -1 la Paraul Rece, 4 la Poiana Brasov si Predeal si 3 la Busteni.

Si locuitorii din vestul tarii vor avea parte de ploaie si vreme urata. Mercurul din termometre va indica 7 grade la Satu Mare si Baia Mare, 8 la Bistrita, 6 la Oradea, 3 Cluj Napoca, 4 la Alba Iulia, 7 la Petrosani, 6 la Arad si Timisoara si 8 la Caransebes.

Vor mai fi 2 grade la Botosani, -1 la Suceava, 0 la Piatra Neamt, 2 la Iasi, Bacau si Vaslui, 3 la Focsani si 4 la Galati.

In restul tarii se vor inregistra 12 grade la Constanta, 9 la Tulcea, 6 la Braila si Slobozia, 8 la Calarasi, 6 la Giurgiu, 8 la Targoviste, 5 la Rosiori de Vede, -1 la Slatina, 5 la Craiova si Drobeta Turnu Severin, 6 la Targu Jiu, 8 la Ramnicu Valcea, 9 la Pitesti, 7 la Ploiesti, 4 la Buzau, Sibiu si Targu Mures.

Administratia Nationala de Meteorologie

A.G.

A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 21 aprilie, un Cod galben de ninsori. Codul este valabil de la ora 18.00 până luni, la 12.00. La altitudini de peste 1500 m în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cod galben ninsori , #cod galben