Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cod galben de ploi si vijelii, pentru mai multe judete - Cod portocaliu in Constanta

Sambata, 16 August 2014, ora 19:50
5127 citiri
Cod galben de ploi si vijelii, pentru mai multe judete - Cod portocaliu in Constanta

Comunitatea internationala denunta "incalcarea clara a frontierei ucrainene" de catre Rusia, dupa ce toate cele 280 de camioane ale convoiului rusesc au trecut granita pe la punctul de trecere Izvarino si se indreapta spre Lugansk.

Torodata, NATO anunta ca o observat transferuri de cantitati mari de arme avansate, inclusiv tancuri, transportoare blindate catre grupurile separatiste din estul Ucrainei.

Pe contul sau de Twitter Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, condamna intrarea, fara aprobare, a convoiulu rusesc in Ucraina.

"Condamn intrarea unui asa-zis convoi umanitar rusesc pe teritoriul ucrainean fara acordul autoritatilor ucrainene si fara nicio implicare a Comitetului International al Crucii Rosii. Aceasta este o incalcare flagranta a angajamentelor internationale ale Rusiei, inclusiv cele realizate recent la Berlin si Geneva, si o incalcare suplimentara a suveranitatii Ucrainei de catre Rusia.

Se aprofundeaza astfel criza din regiune, pe care Rusia continua sa o alimenteze. Nerespectarea principiilor umanitare internationale ridica serioase semne de intrebare referitoare la adevaratul scop al convoiului, care ar putea avea menirea de a sprijini cu arme separatistii", se arata intr-o declaratie a oficialului.

Secretarul general al NATO subliniaza ca aceste evolutii sunt chiar mai ingrijoratoare, deoarece coincid cu o escaladare majora a implicarii a armatei Rusiei in estul separatist al Ucraine.

"Am vazut, de asemenea, transferurile de cantitati mari de arme avansate, inclusiv tancuri, transportoare blindate catre grupurile separatiste din estul Ucrainei. Mai mult decat atat, NATO este observa cresterea alarmanta a fortelor terestre si aeriene ruse in imediata apropiere a Ucrainei", subliniaza Rasmussen.

Potrivit acestuia, in loc de de-escaladarea situatiei, Rusia continua sa alimenteze conflictele, in ciuda eforturilor depuse de comunitatea internationala pentru a gasi o solutie politica a crizei.

"O incalcarea clara a frontierei ucrainene"

O reactie a venit si de la comunitatea europeana. 'Presam Rusia sa revina asupra deciziei sale', a declarat un purtator de cuvant al sefei diplomatiei europene Catherine Ashton, citat de Reuters. Reprezentantul lui Ashton a salutat totodata atitudinea "rezervata" a autoritatilor de la Kiev, care au denuntat la randul lor "o invazie directa a Rusiei", dar au mentionat ca nu vor ataca convoiul, pentru a evita noi conflicte.

"Suveranitatea, integritatea teritoriala, unitatea si independenta Ucrainei trebuie respectate. Pentru a asigura deplinul respect al dreptului international umanitar, convoiul, care trebuie sa aiba o natura strict umanitara, trebuie escortat de Comitetul International al Crucii Rosii", a mentionat purtatorul de cuvant al lui Ashton.

La randul sau, Comisia Europeana a transmis ca are nevoie de mai multe informatii inainte de a lua o pozitie referitoare la intrarea convoiului rus pe teritoriul Ucrainei, dar a amintit ca livrarea are nevoie de aprobarea autoritatilor de la Kiev. "Am vazut informatiile, care sunt deocamdata contradictorii, motiv pentru care veti intelege ca nu putem comenta fara sa le verificam", a spus Sebastien Brabant, purtator de cuvant al Serviciului European de Actiune Externa.

Totodata, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat ca intrarea convoiului pe teritoriul tarii este o incalcare flagranta a dreptului international. Potrivit serviciului de frontiera, 145 de camioane au traversat deja granita, dar jurnalistii aflati la fata locului transmit ca au trecut frontiera toate cele 282 de camioane.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cof galben furtuna Ilfov Prahova, #avertizare cod galben furtuna , #cod galben