Cod galben de vant si viscol pentru mai multe zone din tara. Prognoza speciala pentru Bucuresti

Miercuri, 26 Februarie 2020, ora 11:17
9089 citiri
Cod galben de vant si viscol pentru mai multe zone din tara. Prognoza speciala pentru Bucuresti
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dimineata, mai multe atentionari de tip cod galben de vant valabile pentru mai multe judete.

Prima atentionare intra in vigoare miercuri la ora 14:00 si expira joi la ora 21:00 si vizeaza zonele de la munte, indeosebi in regiunea inalta, unde vor fi intensificari ale vantului si viscol.

In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari, mai ales la altitudini mari, unde la rafala se vor atinge viteze de 70...110 km/h. Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ si local va fi viscol.

Cea de-a doua atentionare intra in vigoare miercuri la ora 14:00 si expira la ora 20:00. Aceasta vizeaza judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara si Alba, unde vor fi intensificari ale vantului si manifestari de instabilitate atmosferica.

Vantul va avea intensificari, cu viteze cuprinse, in general, intre 55 si 65 km/h. Temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20...25 l/mp.

Cel de-al treilea cod va intra in vigoare joi la ora 11:00 si va expira la ora 20:00. Aceasta atentionare va fi valabila pentru judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman. In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari, iar la rafala se vor atinge viteze, in general, de 60...70 km/h

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cum va fi vremea in Capitala

Miercuri, in Bucuresti vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 18...20 de grade, iar cea minima de 5...7 grade.

Insa joi vremea se va raci semnificativ, astfel ca temperatura maxima va fi de 10...12 grade. Cerul va avea innorari, mai accentuate din a doua parte a zilei cand trecator va ploua. Vantul va avea temporar intensificari cu viteze, in general, intre 45 si 55 km/h.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cod galben vant viscol, #cod galben vant , #cod galben