Codul galben de vant, extins si prelungit. Aveti grija unde parcati!

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 19:40
3813 citiri
Codul galben de vant, extins si prelungit. Aveti grija unde parcati!

Meteorologii au actualizat si au extins avertizarile de tip cod galben de vant emise sambata pentru mai multe judete din tara.

Astfel, intre orele 14:30 si 20:30, local in judetele Mures, Brasov si Covasna, judete care nu se aflau sub avertizare, se vor semnala Intensificari ale vantului care vor atinge si vor depasi la rafala 60 de kilometri pe ora, iar la munte 80 de kilometri pe ora.

Codul galben de vant a fost extins - este vizata si Capitala

Totodata, intre orele 14:00 si 20:00, se vor afla sub cod galben de vant judetele Teleorman, Arges, Buzau si Braila, acesta din urma nefiind vizat de avertizarea emisa de meteorologi in cursul diminetii. In intervalul mentionatensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 60 de kilometri pe ora, iar la munte 80 de kilometri pe ora.

Intre orele 15:00 si 21:00, in judetul Caras-Severin, mai ales in jumatatea sudica si in zona de munte vor fi intensificari de vant care la rafala vor atinge si depasi local 50 - 60 de kilometri pe ora, iar izolat vor atinge 70 de kilometri pe ora. La munte viteza la rafala va depasi 80- 90 de kilometri pe ora.

De asemenea, intre orele 16:00 si 22:00, pe arii extinse din judetele Dolj si Olt, inclusiv in municipiile Craiova, Bechet, Slatina si Caracal, precum si in jumatatea sudica a judetului Valcea, inclusiv in municipiul Dragasani, vor fi intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi 70 - 80 de kilometri pe ora.

Sudul tarii, maturat de vant: Meteorologii au emis cod galben pentru 7 judete

In ceea ce priveste judetele din Dobrogea, intre orele 17:00 si 23:00, pe arii relativ extinse, vantul va bate cu putere, atingand si depasind 60 - 70 de kilometri pe ora la rafala.

In judetul Ilfov, in Bucuresti si local in judetele Giurgiu si Dambovita, intre orele 18:00 si 24:00, codul galben de vant va aduce viteze la rafala de 55 - 65 de kilometri pe ora.

Totodata, vineri, meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, vant, ploi si racire accentuala, valabila pana duminica in majoritatea regiunilor tarii.

Ce recomanda Politia

In contextul avertizarilor meteo, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a transmis o serie de recomandari participantilor la trafic.

"Conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. (...)

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Vantul puternic a rupt mai multi copaci si a smuls mai multe panouri in Pitesti si in Mioveni. Trei masini au fost avariate, iar mai multe fire de electricitate au fost rupte, transmite B1 TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#cod galben vant judete, #avertizare meteo vant puternic, #judete Romania avertizare meteorologi , #cod galben
Comentarii
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Ce recomanda politia e o cale buna;..ce recomand eu, e una dreapta