Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O vara instabila: Cod galben si cod portocaliu de furtuni - vezi judetele afectate

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 15:38
3680 citiri
O vara instabila: Cod galben si cod portocaliu de furtuni - vezi judetele afectate

Meteorologii au emis mai multe avertizari de tip cod galben de furtuna, valabile miercuri dupa-amiaza in mai multe judete din tara.

Specialistii ANM actualizeaza prognoza si avertizarile privind fenomenele meteo imediate, in functie de evolutia vremii pe regiuni.

Intre ora 17:00 si ora 19:00, in jumatatea de est a judetului Maramures si in judetul Bistrita Nasaud este cod galben de furtuna, fiind asteptate intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, descarcari electrice, grindina si avers de peste 25 de litri pe metrul patrat.

Intre 16:35 si 18 30, local in judetele Gorj si Valcea, inclusiv zona municipiilor Targu Jiu si Ramnicu Valcea, este in vigoare o avertizare de tip cod galben pentru descarcari electrice, grindina, averse de 15 - 20 de litri pe metrul patrat, vant si vijelii

Intre 16:30 si 18:30, local in judetul Mures si in nordul judetului Sibiu, in zona localitatilor Micasasa, Axente Sever, Copsa Mica, Bazna, Tarnava, Medias, Blajel, Darlos, Brateiu, Alma, Atel, Dumbraveni, Biertan, Hoghilag si Laslea, va fi cod galben de furtuna, fiind asteptate vijelii, averse de peste 25 de litri pe metrul patrat, grindina, tunete si fulgere.

Intre 16:20 si 17:30, in nord-estul judetului Neamt, indeosebi localitatile Targu Neamt, Brusturi, Raucesti si Draguseni, este cod portocaliu de furtuna, cantitatile de apa asteptate fiind de 35 - 40 de litri pe metrul patrat. Totodata, sunt asteptate tunete, fulgere, grindina si vijelii.

Intre 16:05 si 17:30, local in judetul Mehedinti, inclusiv in zona municipiului Drobeta Turnu Severin, este cod galben de instabilitate atmosferica. Fenomenele vizate sunt descarcari electrice, grindina, averse ce vor depasi 15 - 20 de litri pe metrul patrat, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Intre 16:15 si 17:40, in jumatatea de nord-vest a judetului Cluj, indeosebi in localitatile Panticeu, Bobalna, Vad si Cornesti, va fi cod galben de furtuna, vijelii, descarcari electrice, grindina si cantitati de apa ce pot depasi 20 - 25 de litri pe metrul patrat.

Astfel, intre 15:15 si 17:00, in zona de munte a judetului Cluj, in zona localitatilor Ciucea si Poieni, in sud-estul judetului Salaj, in zona delimitata de localitatile Buciumi, Romanasi, Jibou, Letca, Ileanda, Zalha, Zimbor, Almasu, precum si in jumatatea de vest a judetului Satu Mare este in vigoare un cod galben de furtuni si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20 -25 de litri pe metrul patrat.

Intre ora 15:00 si ora 17:00, local in judetul Alba, este in vigoare un cod galben pentru fenomene precum vijelii, cantitati de precipitatii de peste 25 de litri pe metrul patrat si grindina. Cantitatile de precipitatii mai insemnate se vor inregistra mai ales in zona montana a judetului.

Nu in ultimul rand, intre 14:35 si 16:00, in nordul judetului Neamt si in zona de munte a acestuia, indeosebi in orasul Targu Neamt si localitatile Brusturi, Vanatori, Oglinzi, precum si in cea mai mare parte a judetului Suceava, inclusiv in localitatile Gura-Humorului, Campulung Moldovenesc si Solca, este in vigoare un cod galben de furtuna. Sunt asteptate cantitati de apa de 25 - 30 de litri pe metrul patrat, grindina, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Totodata, meteorologii au emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica, valabila pana miercuri seara, la ora 21:00, pentru vestul, nordul si centrul tarii.

I.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cod galben furtuni, #avertizare meteo furtuni, #judete cod galben vijelii , #cod galben