Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zeci de hectare de padure, distruse de o furtuna sub forma de tornada, in Suceava

Marti, 22 Iulie 2014, ora 23:03
5404 citiri
Zeci de hectare de padure, distruse de o furtuna sub forma de tornada, in Suceava
Foto: Newsbucovina.ro

O furtuna sub forma unei tornade a distrus zeci de hectare de padure in localitatea Ulma, din nordul judetului Suceava, in noaptea de luni spre marti.

Vantul puternic a inceput in jurul orei 22.00, luni seara, durand cateva minute si doborand mii de copaci de pe 55 de hectare, relateaza publicatia Informatia ta de Suceava.

Vremea schimba foaia: Cod galben de ploi, vijelii si grindina

Drumul comunal Ulma-Lupcina a fost blocat, astfel ca circulatia a fost temporar deviata pe drumul forestier Tinosu. Incepand de marti seara, pana miercuri seara, insa, judetul Suceava se afla sub cod galben de furtuna.

"Pentru perioada imediat urmatoare, in intervalul 22 iulie, ora 18 - 23 iulie, ora 22, a fost emisa o atentionare meteorologica pentru judetul nostru, cu averse cu caracter torential, intensificari ale vantului si cantitati de apa ce pot depasi 50-60 de litri pe metru patrat.

Dat fiind ca aceste fenomene care se manifesta cu o violenta deosebita se pot repeta, se impune cu atat mai mult sa se respecte legislatia in vigoare de catre comitetele locale pentru Situatii de Urgenta, cu privire la instituirea serviciilor de permanenta la primarii cu personal care sa cunoasca procedurile de lucru in asemenea situatii", a spus purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata.

Dupa canicula, furtuna - avertizare de ploi si vijelii

Meteorologii au emis, marti, un cod galben de ploi, vijelii si grindina, valabil pentru mai multe zone din tara. Avertizarea este valabila de marti, de la 18:00, pana miercuri la ora 22:00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Judetele vizate de avertizarea meteo sunt Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Covasna, Vrasov, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Mures, Harghita, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Maramures si Bistrita-Nasaud.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#furtuna padure Suceava, #furtuna distrus padure Suceava, #furtuna tornada Suceava , #cod galben
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
„... furtuna sub forma de tornada...”?