Parchetul General pregateste o sesizare la CCR dupa modificarile la Codul de Procedura Penala

Marti, 19 Iunie 2018, ora 15:23
5821 citiri
Parchetul General pregateste o sesizare la CCR dupa modificarile la Codul de Procedura Penala
Foto: Facebook/ Ministerul Public

Ministerul Public a avut, marti, o prima reactie referitoare la modul in care au fost adoptate modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"Ministerul Public isi exprima ingrijorarea in legatura cu modul in care au fost adoptate o serie de modificari ale Codului Penal si Codului de Procedura Penala, fara a fi luate in considerare observatiile si propunerile formulate de catre Consiliul Superior al Magistraturii si asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor, fara a exista o consultare si o colaborare reala cu institutiile judiciare investite cu aplicarea legislatiei penale", se arata pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Reactia a venit ca urmare a solicitarilor mass-media privind un punct de vedere referitor la modificarile aduse Codurilor Penale.

Amintim ca luni seara Camera Deputatilor a votat, dupa o dezbatere de doar o ora, modificarile aduse Codului de Procedura Penala, in ciuda protestelor Opozitiei care a cerut sa nu fie votat ceva atat de important fara o dezbatere reala.

Iata aici cum a decurs "dezbaterea", dar si votul: Parlamentul a modificat Codul de Procedura Penala, dupa un simulacru de dezbatere de o ora. USR: De azi, Romania e un rai al infractorilor (Video)

De asemenea, Parchetul General precizeaza ca pregateste o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pe Codul de Procedura Penala.

"Avand in vedere cele expuse anterior, la nivelul Ministerului Public este in curs de realizare o analiza a tuturor aspectelor de neconstitutionalitate privind modificarile aduse legislatiei penale, care va fi inaintata subiectilor cu drept de sesizare a Curtii Constitutionale", se mai arata pe reteaua sociala.

In acest context, amintim ca si USR si PNL au anuntat ca vor contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) proiectul de lege privind modificarile aduse Codului de Procedura Penala.

Iata cateva dintre modificarile controversate aduse Codurilor Penale si efectele lor grave:

Filmul unui vot fara dezbatere si cu acuzatii grave de abuz

Vezi si reactii interne si externe:

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reactie Ministerul Public, #modificari Cod Procedura Penala , #cod penal