Reactia pesedistilor care au semnat pentru amputarea Codului Penal la initiativa deputatului mitraliera: Unii nu recunosc, altii spun lucruri incredibile

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 22:26
12535 citiri
Reactia pesedistilor care au semnat pentru amputarea Codului Penal la initiativa deputatului mitraliera: Unii nu recunosc, altii spun lucruri incredibile
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi parlamentari au depus, in 18 decembrie, noi proiecte controversate de modificare a Codului Penal, initiativa apartinandu-i lui Catalin Radulescu (cunoscut drept deputatul "mitraliera").

Primul proiect prevede, printre altele, introducerea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, inchisoare la domiciliu pentru cei care primesc pedepse de pana in trei ani sau luarea de mita pentru o alta persoana care nu mai reprezinta infractiune.

Al doilea prevede modificarea articolului 175 privind Codul Penal, ceea ce inseamna ca persoanele alese in functii de demnitate publica sa nu mai fie functionari publici.

Astfel, anumite persoane care detin functii publice sunt scoase de sub incidenta prevederilor Codului Penal si nu mai pot fi cercetate. Amanunte aici.

Evident, proiectele au starnit un val de reactii negative, asa ca unii semnatari (39 de senatori si deputati) se delimiteaza acum de initiativa lui Catalin Radulescu.

Potrivit Recorder.ro, Daniela Otesanu si Octavian Petric (deputat PSD de Satu Mare) sustin ca nu au semnat asa ceva si nu stiu cum a ajuns semnatura lor pe document.

Deputatul PSD de Mehedinti Alexandra Balanescu recunoaste ca a semnat, dar, cand a auzit pe ce si-a pus semnatura, a ramas uimit.

Referitor la eliminarea sintagmei "sau pentru altul" in cazul darii sau luarii de mita, aceasta spune: "Nu, domnule, complicitatea trebuie sa fie pedepsita. Stati, e o greseala, o sa indreptam".

Articolul 299 care pedepseste folosirea functiei pentru favoruri sexuale ar urma sa fie abrogat, daca proiectul trece mai departe.

Reactia deputatului PSD: "Vai de mine, pai sa stiti ca cele mai multe violuri asa se petrec, la presiunile sefului. Mai multe decat alea cu violenta, petrecute pe strada. Nu, nu sunt de acord".

Deputatul PSD de Buzau, Danut Pale, recunoaste ca nu este atent la ce accepta sa fie co-initiator, dar semneaza oricum: "Asta cu luarea de mita in numele altuia nu prea e normala. Adica nu iau eu mita, ia altul pentru mine. Nu, asta trebuie scoasa pentru ca rad si curcile de noi".

Deputatul PSD de Valcea, Vasile Cocos, spune referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual ca si femeile au partea lor de vina.

"Sincer eu n-am mai auzit pana acuma ca cineva ar face chestii din astea. Sincer nu prea am mai auzit, la modul sincer, ca ar fi situatii din astea. Dar treburile astea cu favorurile sexuale sunt generate si de partea adversa, de partea feminina, in general. Nu cred ca un sef insista foarte mult. Ma rog, e discutabila", a spus Cocos pentru Recorder.ro.

Matei Suciu, deputat PSD de Timis: "Mi se pare o tampenie sa dezincriminezi abuzul sexual. Au scapat si chestii mai deocheate in propunerea asta, dar ele au menirea de a crea o dezbatere. Ce o sa iasa in final o sa vedem".

Citeste AICI proiectul de lege, dar si expunerea de motive.

Proiectele au fost semnate de 39 de deputati si senatori: Babus Radu, Balanescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucura-Oprescu Simona, Caciula Aurel, Caruceru Aida-Cristina, Cocos Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicusor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupascu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Calin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neata Eugen, Nosa Iuliu, Otesanu Daniela, Paraschiv Rodica, Pale Danut, Petric Octavian, Plesoianu Liviu Ioan Adrian, Popa Stefan-Ovidiu, Pop Andrei, Radulescu Catalin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spanu Ion, Stancu Florinel, Stativa Irinel Ioan, Suciu Matei, Sarapatin Elvira, Toma Ilie, Ursu Razvan-Ion, Vasilica Radu Costin, Velcea Nicolae, Virza Mihaita, Weber Mihai.

Citeste si despre un lider PSD care nu sustine legea cu prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#proiect lege Radulescu deputati, #semnatari propuneri modifcare Cod Penal, #abuz in serviciu prag modificari , #cod penal