Reding: In Romania, lucrurile au evoluat intr-o directie gresita pe frontul combaterii coruptiei

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 21:38
1633 citiri
Reding: In Romania, lucrurile au evoluat intr-o directie gresita pe frontul combaterii coruptiei

Comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetateni, Viviane Reding, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia din Romania, in urma votarii modificarilor aduse Codului Penal.

Reding le-a spus europarlamentarilor din comisia de libertati civile ca ultimele masuri adoptate de parlamentarii din Romania, care ii scutesc de acuzatii de coruptie, reprezinta subiecte care vor fi analizate in luna ianuarie, potrivit EU Observer.

"Suntem foarte ingrijorati de felul in care lucrurile au evoluat intr-o directie gresita pe frontul combaterii coruptiei", a spus Viviane Reding.

Victor Ponta, atac la ambasadele straine: Nu mai e cazul sa ne atraga atentia nimeni

Ambasada SUA, despre Codul Penal: O indepartare de la statul de drept, va afecta economia

Ambasadorii Frantei, Germaniei si Olandei, la Parlament. Vor explicatii pe Codul Penal

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti le-a reamintit parlamentarilor romani ca intr-o societate democratica "toti oamenii sunt egali in fata legii" si subliniaza faptul ca, prin modificarile aduse marti Codului Penal, Romania face un pas inapoi.

Reactia Ambasadei SUA vine la scurt timp dupa ce Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat ca urmareste cu ingrijorare modificarile aduse Codului Penal de parlamentarii romani. Reactii asemanatoare au avut si ambasadele Frantei si Germaniei.

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, s-a declarat ingrijorat de modificarile aduse Codului penal de Camera Deputatilor, subliniind ca, in opinia sa, ANI si DNA sunt "motorul reformei in viata publica din Romania"

Si Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata de ce s-a intamplat marti in Parlamentul Romaniei, cerandu-le alesilor sa se supuna regulilor statului de drept.

In schimb, premierul Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa ambasadelor straine care si-au exprimat ingrijorarea privind modificarile aduse Codului penal. Prim-ministrul a cerut ca ambasadele straine sa nu mai "ne atraga atentia".

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal. Prin aceasta decizie, presedintele si parlamentarii ies si de sub incidenta articolului 253 indice 1 din Codul Penal, privind conflictul de interese.

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a Camerei si a fost votat fara ca raportul comisiei sa fie publicat si fara dezbatere in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viviane Reding combatere coruptie Romania, #Reding ingrijorare coruptie Romania , #cod penal