Trimisul SUA la Bucuresti se duce iar la Parlament: Va discuta cu Zgonea si Tariceanu

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 15:52
3895 citiri
Trimisul SUA la Bucuresti se duce iar la Parlament: Va discuta cu Zgonea si Tariceanu
Foto: Youtube/ U.S. Embassy Bucharest

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, deputatul Valeriu Zgonea si senatorul Calin Popescu Tariceanu, se intalnesc miercuri cu insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Dean Thompson (foto).

Potrivit B1 Tv, discutiile se vor concentra pe modificarile aduse la Codul Penal si la cel de Procedura Penala. Intalnirea are loc la cererea lui Dean Thompson, iar la discutii participa si mai multi ambasadori, printre care cei ai Germaniei si Marii Britanii.

Senatul a votat modificarea Codului de procedura penala: DNA ar putea obtine arestari mai greu

Intalnirea sefilor Parlamentului cu trimisul american la Bucuresti vine dupa ce, luni, Senatul a votat modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, astfel incat DNA va putea cere arestarea preventiva in baza unor "indicii temeinice", nu a unor "suspiciuni rezonabile", ca pana acum.

Ambasada SUA, ingrijorata de modificarile Codului Penal

Pe 6 mai, Ambasada SUA a transmis ca urmareste ingrijorarile pe care le-au generat amendamentele propuse la Codul Penal, aratand ca ar reprezenta "un semnal descurajator, mai ales pentru investitori".

Fara arest pentru corupti? Ambasada SUA: Un semnal descurajator, mai ales pentru investitori

Ulterior, marti, Ambasada SUA si-a exprimat din nou ingrijorarea cu privire la modificarile aduse in Parlament la Codul Penal si la cel de Procedura Penala: "Orice modificari aduse acestor coduri trebuie analizate cu atentie si in mod transparent de toate partile interesate, pentru a se asigura ca aceste modificari nu submineaza progresele recente obtinute de Romania in consolidarea statului de drept si in lupta anticoruptie".

Dean Thompson, discutie cu Ponta si Zgonea la Parlament

Zgonea il contrazice pe Ponta - ce au vorbit, de fapt, cu insarcinatul cu afaceri al SUA

Insarcinatul cu afaceri al SUA, la Guvern

Dean Thompson s-a intalnit cu presedintele Camerei Deputatilor si pe 6 mai, cand a fost prezent si prim-ministrul Victor Ponta, iar Valeriu Zgonea a precizat ca a vorbit cu insarcinatul de afaceri american "o chestine de concern", legata de modificarile la Codurile Penale pe care parlamentarii urmau sa le adopte. A doua zi, Dean Thompson a fost prezent si la Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Zgonea Tariceanu discutii atasat SUA, #Dean Thompson discutii sefi Parlament , #cod penal