Alerta de calatorie: In Irlanda e cod portocaliu, vantul bate si cu 130 km/h

Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 14:42
4658 citiri
Alerta de calatorie: In Irlanda e cod portocaliu, vantul bate si cu 130 km/h
Foto: Arhiva Pixabay

Irlanda se va confrunta cu fenomene meteo extreme pana luni seara. In consecinta, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ii avertizeza pe toti romanii care calatoresc in Irlanda sa fie pregatiti pentru vant care sufla cu pana la 130 km/h si chiar pentru inundatii.

MAE a postat, in cursul zilei de astazi, alerta de calatorie pe siteul propriu.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Irlanda ca Serviciul National de Meteorologie local a emis, pentru perioada 8-9 decembrie 2019, un cod portocaliu de vant puternic si inundatii in zona de coasta pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry si Limerick; cod portocaliu de vant pentru Marea Irlandei, de la Roche's Point la Slyne Head si Fair Head si cod galben de vant puternic pentru restul Irlandei.

Vantul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe in regiunile de coasta. Vantul puternic poate genera valuri inalte, care vor conduce la inundatii in zona de coasta. Aeroportul Dublin nu a emis avertizari cu privire la posibile perturbari ale zborurilor", transmite MAE.

Ministerul le recomanda romanilor sa urmareasca situatia meteo pe siteul mer.ie si sa vada cum circula avioanele din si inspre insula pe siteul aeroportului din Dublin.

MAE aminteste ca romanii pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Irlanda: +353864684351.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#alerta calatorie Irlanda MAE, #Irlanda vant puternic inundatii, #Irlanda alerta calatorie romani , #cod portocaliu