Avertizare ANM: Ar putea fi emis cod portocaliu de ploi si ninsori pentru sudul tarii

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 16:18
5147 citiri
Avertizare ANM: Ar putea fi emis cod portocaliu de ploi si ninsori pentru sudul tarii
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a informat ca ar putea fi emisa, vineri noaptea, o avertizare cod portocaliu de ploi si ninsori pentru sudul tarii.

Sandu a facut avertismentul vineri, la Comandamentul de iarna de la Ministerul de Interne, la care a luat parte si premierul Dacian Ciolos, relateaza Mediafax.

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion - prognoza meteo pe trei luni

"In aceasta noapte avem o situatie destul de grea, ANM a emis a treia zi consecutiv atentionare. Situatia este complicata pentru ca in sudul tarii, mai ales in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, in nordul judetelor, vor fi cantitati de precipitatii care se duc la 40-50 de litri pe metru patrat, cumulat 80 de litri pana acum", a explicat Ion Sandu.

Seful ANM a anuntat ca meteorologii ar putea emite avertizarea cod portocaliu de precipitatii pentru judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Prahova, Arges si Buzau.

Acesta a spus ca poleiul va persista, pana sambata la pranz, in mai multe regiuni ale teritoriului, astfel ca autoritatile sa se astepte la probleme in trafic.

Ce fel de iarna ne asteapta

"Erau ninsori la munte, ninsori in Transilvania, s-a extins atentionarea pentru toata Moldova, pentru ca, incepand din seara asta pana maine la pranz, va fi polei generalizat. Poleiul poate creea probleme mari in trafic, chiar daca daca nu avem cantitati foarte mari de zapada, strat mare de zapada depus. Pe langa Moldova, in zonele de deal si la campie va fi lapovita, care asociata cu poleiul va duce la o situatie foarte complicata", a spus Sandu.

Comentariile acestuia vin in conditiile in care ANM a emis, vineri dimineata, o atentionare de tip cod galben de ploi si ninsori pentru aproape toata tara, cu exceptia catorva judete din nord-vestul teritoriului.

Cod galben de ploi si ninsori in aproape toata tara

Avertizarea intra in vigoare vineri, la ora 18:00, si expira sambata, la ora 12:00. In intervalul mentionat se vor inregistra ploi insemnate cantitativ, ninsori, strat consistent de zapada si polei.

Administratia Nationala de Meteorologie

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cod portocaliu ninsori sud, #cod portocaliu ploi sud, #cod portocaliu judete sud , #cod portocaliu