Avertizari cod portocaliu si galben de zapada si viscol in jumatate de tara

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 20:17
7133 citiri
Avertizari cod portocaliu si galben de zapada si viscol in jumatate de tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi seara, trei avertismente meteo, ce prevad trei coduri galbene si unul portocaliu, pentru perioada urmatoare. Se asteapta depuneri consistente de zapada, intensificari ale vantului si viscol.

In intervalul 24 ianuarie ora 20.00 - 25 ianuarie ora 04.00, a fost emis cod galben pentru Dobrogea, Muntenia si Oltenia.

Incepand din seara zilei de joi, in sudul si sud-estul tarii vor fi precipitatii insemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, sub forma de ploaie in Dobrogea, Muntenia si Oltenia, mixte in sudul Banatului si mai ales ninsori in cea mai mare parte a Moldovei si la munte. Pe arii restranse se va semnala polei.

In toate aceste regiuni, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 50...60 km/h.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau, precum si in Carpatii de Curbura, vantul va depasi la rafala 60 km/h si va fi viscol cu precadere in a doua parte a intervalului.

Un alt cod galben a fost emis pentru perioada 25 ianuarie ora 04.00 - 25 ianuarie ora 14.00, fiind asteptate intensificari ale vantului, precipitatii abundente si viscol.

In intervalul mentionat, va ninge in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Bucegi, iar in primele ore va continua sa ploua abundent in nordul Dobrogei si al Munteniei. Vor mai fi conditii polei.

In estul si sud-estul tarii vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h.

Vor fi ninsori si in partea de vest, nord-vest si centru a tarii, izolat mai consistente in Transilvania.

Aceeasi perioada este vizata si de un cod portocaliu. Meteorologii avertizeaza ca in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari care vor depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol ce va determina reducerea vizibilitatii sub 50 m.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada.

In fine, un cod galben a fost emis pentru perioada 25 ianuarie ora 14.00 - 25 ianuarie ora 20.00.

Vineri dupa-amiaza va continua sa ninga in nordul si centrul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali, iar vantul va mai avea intensificari indeosebi in jumatatea sudica a Moldovei, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor mai fi si in Muntenia si Dobrogea, iar in Transilvania va continua sa ninga.

Incepand din noaptea de vineri spre sambata si pana duminica, temporar vor fi ninsori si intensificari ale vantului in sudul si sud-estul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#cod portocaliu viscol Moldova, #cod galben viscol , #cod portocaliu