Cod portocaliu de canicula: Maxime de 40 de grade - vezi zonele afectate

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 14:02
4665 citiri
Cod portocaliu de canicula: Maxime de 40 de grade - vezi zonele afectate

Meteorologii au emis doua avertizari de canicula, valabile pentru zilele de luni si marti, initial in vestul si sud-vestul tarii, iar apoi in sudul Romaniei.

Astfel, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie, luni, canicula se va intensifica in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Olt, unde temperaturile maxime vor atinge 39-40 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

In restul zonelor vizate deja codul galben de canicula, avertizarea ramane valabila.

De asemenea, marti, in judetele Olt, Teleorman si Giurgiu, canicula se va intensifica, iar temperaturile maxime vor atinge 39-40 de grade.

In acelasi timp, valul de caldura va persista marti in sudul si sud-estul tarii. Temperaturile maxime vor inregistra valori de 36-38 de grade, iar avertizarea cod galben de canicula este valabila pentru judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov, Buzau, Vrancea, Galati, Graila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi si municipiul Bucuresti.

Nu in ultimul rand, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat. Indeosebi seara si noaptea vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si se va semnala grindina.

Atentie, canicula! Cod galben in aproape toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis anterior, sambata, o avertizare cod galben de canicula, in intervalul 28 - 30 iulie, pentru majoritatea regiunilor tarii, in care se vor inregistra temperaturi maxime ce vor depasi 36 - 37 de grade.

Avertizarea este valabila pentru municipiul Bucuresti, dar si pentru 26 de judete, respectiv Alba, Arges, Arad, Ilfov, Bihor, Braila, Buzau, Cluj, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Maramures, Olt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Timis, Teleorman si Valcea.

F.N.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#cod portocaliu canicula, #cod portocaliu zone afectate, #canicula cod portocaliu , #cod portocaliu
Comentarii
Poza VOIENI
VOIENI
rank 5
Interesabt ! Se anunta cod galben de avertizare dar...... nu se dau
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Nu scapati de "portocalii" nici in vara asta.