Cod portocaliu de ninsori si furtuni de zapada in Bulgaria, la granita cu Romania

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 09:44
3083 citiri

Institutul National de Meteorologie de la Sofia a emis o avertizare de cod portocaliu pentru ninsori abundente, polei si vant puternic, valabila pentru 13 districte din estul Bulgariei.

Avertizarea este valabila miercuri pentru toate districtele din nord-estul tarii, majoritatea situate la granita cu Romania: Silistra, Dobrici, Ruse, Razgrad Sumen, Varna, Targoviste Veliko Tarnovo, precum si pentru districtele Burgas, Sliven, Iambol, Haskovo si Kargiali din sud-estul tarii. O avertizare de cod galben este valabila pentru districtele Gabrovo si Stara Zagora din centrul tarii.

In dimineata de miercuri temperaturile in Bulgaria se situeaza intre minus 6 si 7 grade Celsius, dar meteorologii asteapta ca in cursul zilei vremea se va raci, iar vantul si ninsorile se vor intensifica.

Meteo: Viscol si ger de ingheata pietrele

In primele ore ale diminetii a fost inchisa temporar Trecatoarea Republicii din centrul tarii prin care trece traficul principal intre Romania si Turcia. Potrivit politiei rutiere drumul a fost blocat de un autocamion romanesc neechipat cu cauciucuri de iarna.

Politia rutiera aminteste ca toate vehiculele trebuie sa fie echipate pentru conditii de iarna: dotate cu cauciucuri de iarna, rezervoare pline de combustibil, iar calatorii trebuie sa aiba telefoane mobile cu baterii incarcate.

Avertizare cod galben de viscol pentru 13 judete si Bucuresti

In dimineata de miercuri, la Sofia ninge slab. Potrivit primariei generale a capitalei, 158 de autospeciale sunt angajate cu deszapezirea arterelor principale. Zapada provoaca probleme si in districtul Smolian (sudul tarii) unde a fost inchis principalul drum intre Smolian si Plovdiv din cauza unei alunecari de teren.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#cod portocaliu ninsori Bulgaria, #cod portocaliu ninsori, #cod portocaliu zapada Bulgaria , #cod portocaliu