Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Noi inundatii si furtuni: Avertizari de cod portocaliu si galben in zeci de judete

Miercuri, 06 August 2014, ora 13:18
5309 citiri
Noi inundatii si furtuni: Avertizari de cod portocaliu si galben in zeci de judete

Hidrologii au extins, miercuri, avertizarea cod portocaliu de inundatii, valabila pentru vestul si sud-vestul tarii. De asemenea, a fost emisa o avertizare cod galben de inundatii pentru mai mult de 20 de judete, precum si un cod galben de furtuna, pentru 4 judete.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Institutului National de Hidrologie si de Gospodarire a Apelor, avertizarea este valabila incepand de miercuri, ora 13:00, pana joi, ora 16:00.

Cod portocaliu de inundatii: Vezi zonele care vor fi lovite de viituri

In intervalul mentionat, va fi in vigoare codul portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice Barzava, Moravita, Caras si bazinul superior al raului Bega (judetele Caras Severin si Timis).

De asemenea, pe raurile din bazinele hidrografice Bega-bazin mijlociu, Timis superior, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu superior si afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea, Arges, Dolj si Olt.

Totodata, in intervalul joi, ora 15:00 - vineri, ora 06:00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale in unele bazine hidrografice mici din judetele Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Buzau, Vrancea si Galati.

Meteo: Vin iar ploile! Jumatate de tara sub avertizare (Video)

Nu in ultimul rand, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis avertizari cod galben de furtuni - averse insemnate cantitativ, grindina de dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului - pentru patru judete din centrul tarii - Alba, Sibiu, Covasna si Brasov, valabile miercuri dupa-amiaza, intre orele 13.00 si 15.00.

De asemenea, miercuri, incepand cu ora 9.00 si pana la ora 22.00, in jumatatea vestica a tarii si in zonele de deal si de munte vor fi semnalate averse, uneori cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului, chiar pana la intensitatea unei vijelii.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#cod portocaliu inundatii, #cod galben inundatii, #cod galben ploi, #cod galben furtuni, #avertizare inundatii, #avertizare ploi , #cod portocaliu