Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 11:23
5874 citiri
Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate
Foto: INHGA

Hidrologii au emis, sambata, un nou cod portocaliu de inundatii, pentru judetele Timis si Dolj. Tot duminica, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca se intorc ninsorile.

Potrivit hidrologilor, bazinele hidrologice afectate de codul de inundatii sunt cele ale raurilor Bega Veche, Barzava, Moravita, Nera, Desnatui, Jiu, afluentii Oltului inferior, Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se asteapta cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Codul va ramane in vigoare pana luni, la orele 16.00.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta, tot duminica, faptul ca se reintorc ninsorile. Informarea meteorologica intra in vigoare duminica, orele 18.00, si ramane valabila pana luni, orele 16.00. In acest interval, se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania, si mixte in restul teritoriului.

In Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia, se vor cumula izolat 15...20 l/mp. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h.

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Potrivit hidrologilor, in acest moment sunt in vigoare mai multe coduri galbene de inundatii si portocalii, in afara celui abia anuntat. Astfel, unul este in vigoare pana luni, la orele 16.00, si se refera la raurile Bega Veche, Moravita - curs superior (judetele Caras-Severin si Timis), Nera pe sector aval Sasca Montana (judetul Caras-Severin), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu pe sector aval Filiasi (judetele Gorj si Dolj).

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Un alt cod galben, valabil pana luni dupa-amiaza, se refera la unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj si Olt, Calmatui, Vedea - bazin superior si afluenti sai din judetele Olt, Arges si Teleorman, Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).

Intre orele 10.00 - 14.00, este valabil si un cod galben pentru judetele Constanta si Tulcea, inclusiv A2 si drumurile nationale si europene aferente. Se vor semnala: ceata care determina vizibilitate redusa sub 200 m, izolat sub 50 m, ploaie slaba sau burnita.

Codurile portocalii de inundatii, unul valabil tot pana luni, la orele 16.00, iar un altul care expira duminica, la orele 24.00, se refera la raurile Moravita - curs inferior si Barzava pe sector aval, judetul Timis si, respectiv, raul Jiu - pe sectorul aval confluenta Motru - amonte Podari, aval Racari, judetul Dolj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#cod portocaliu inundatii, #cod portocaliu inundatii Timis Dolj , #cod portocaliu