Nu scapam de ploi: Coduri portocaliu si galben de furtuna

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 10:37
13621 citiri
Nu scapam de ploi: Coduri portocaliu si galben de furtuna

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, doua avertizari de tip cod portocaliu si galben de ploi pentru mai multe zone ale tarii.

De duminica, ora 22.00, pana luni, la ora 10.00, judetele Mehedinti, Gorj si Valcea vor fi sub incidenta unui cod portocaliu de precipitatii. Astfel, in cursul noptii de duminica spre luni, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50...70 l/mp si izolat peste 80 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de ploi, care intra in vigoare duminica, de la ora 18.00, si este valabila pana marti, ora 9.00, pentru mai multe judete din sud-vestul tarii, precum si pentru zona de munte.

Comandamentul pentru situatii de urgenta, convocat la Guvern

Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie in Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si nord-vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp si va cadea grindina.

Sunt vizate judetele Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu Arges, Olt si Dolj.

Fenomene de instabilitate atmosferica se vor semnala si in restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp si pe arii restranse.

Zilele caniculare nu se sperie de ploaie

Totusi, vara isi intra in drepturi la finalul lunii iulie, cu temperaturi maxime ce se vor apropia de pragul canicular de 35 de grade.

Duminica, temperaturile se vor apropia de pragul caniculei in unele regiuni, valorile termice incadrandu-se intre 28 de grade in depresiuni si 34 de grade in estul Munteniei, vestul Dobrogei si sudul Modovei. Totodata, meteorologii anunta ca locuitorii acestor zone vor resimti un disconfort termic accentuat.

In Bucuresti, cele mai ridicate valori termice vor atinge 32 de grade, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

La Brasov vor fi 29 de grade, la Constanta 32 de grade, la Galati 34 de grade, la Suceava 28 de grade, la Baia Mare 31 de grade, la Cluj-Napoca 30 de grade, la Craiova 31 de grade, la Iasi 33 de grade, iar la Timisoara 31 de grade.

Vreme calda pana in octombrie - prognoza meteo pe trei luni

Luni, vremea se mai racoreste putin, temperaturile maxime fiind situate intre 25 de grade in Oltenia si 34 de grade in sudul Munteniei.

Bucurestenii vor avea parte de o zi adevarata de vara, cu temperaturi maxime de 32 de grade si vant ce va sufla slab.

La Brasov vor fi 29 de grade, la Constanta 31 de grade, la Galati 34 de grade, la Suceava 29 de grade, la Baia Mare 32 de grade, la Cluj-Napoca 30 de grade, la Craiova 31 de grade, la Iasi 33 de grade, iar la Timisoara 31 de grade.

D.T.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#meteo duminica, #meteo luni, #vremea duminica, #vremea luni, #meteo canicula , #cod portocaliu