Meteo: Avertizarea de ploi, prelungita pana vineri seara sau sambata

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 22:25
4544 citiri
Meteo: Avertizarea de ploi, prelungita pana vineri seara sau sambata

Avertizarea de precipitatii va fi extinsa joi dimineata, cu probabilitate de 90%, pana vineri seara sau sambata dimineata, a anuntat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, in cadrul comandamentului pentru situatii de urgenta de la Palatul Victoria.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judete din jumatatea de sud a tarii, unde, de miercuri seara pana joi seara, vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora.

Avertizarea a fost emisa pentru judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin.

"Cu probabilitate de 90%, maine vom anunta, eventual, o prelungire pana vineri seara, maxim pana sambata dimineata a ploilor continue", a anuntat directorul ANM.

Sandu a precizat ca ploi in cantitati mai mari vor fi inregistrate in sud-vest, dar va ploua si in judetele afectate deja de inundatii, in cantitati de 15-20 l/mp pe durata a 24 de ore.

Directorul ANM a aratat ca, in perioada 15-19 aprilie, au fost cantitati de precipitatii in 24 ore intre 20-30 l/ mp timp de cinci zile consecutiv, iar in urmatoarele doua zile vor fi inregistrate si ploi zonale de intensitati foarte mari in timp scurt, care pot produce efecte pe parauri mici, dar nu si inundatii pe rauri.

Sandu a adaugat ca, la sfarsitul acestei saptamani si inceputul celei viitoare, nu vor fi inregistrate precipitatii semnificative, ci doar instabilitati.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de miercuri, ora 20:00, si pana joi, la ora 23:00, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metru patrat in Oltenia, jumatatea estica a Banatului, nordul Munteniei si sudul Moldovei, iar in judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Caras-Severin se vor depasi izolat 50 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari in regiunile sudice, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora si temporar in restul teritoriului, in principal in timpul averselor.

In judetele din jumatatea sudica a Munteniei, precum si in Olt vor fi manifestari de instabilitate atmosferica si se vor acumula cantitati de apa cuprinse, in general, intre 15 si 20 de litri pe metru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Alertă de inundații pe mai multe râuri din țară până joi la prânz. Zonele amenințate de apele umflate
Este cod galben de inundații pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Tulcea şi Constanţa, au anunțat hidrologii miercuri, 17 aprilie. Potrivit Institutului Naţional de...
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
#cod galben inundatii, #vremea weekend, #avertizare meteo ploi , #meteo