Cod rosu de inundatii pe raurile Teleorman si Jiu UPDATE

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 08:42
2140 citiri
Cod rosu de inundatii pe raurile Teleorman si Jiu UPDATE

Autoritatile au instituit cod rosu de inundatii pe raul Teleorman, care a depasit cotele de aparare, in urma ploilor torentiale din ultimele zile.

Zeci de oameni din comuna teleormaneana Tatarastii de Jos au fost deja evacuati marti noapte de urgenta, dupa ce raul si-a iesit din matca, informeaza Realitatea TV.

Gelu Dragomir, purtator de cuvant al ISU Teleorman, a spus la Digi24 ca au fost evacuate 36 de persoane si duse la gradinita din comuna, iar zeci de animale de curte au fost mutate din zona inundabila.

De asemenea, hidrologii au instituit o avertizare cod rosu pe raul Jiu, valabila miercuri, pana la ora 14.00.

Institutul de Hidrologie informeaza ca, urmare a precipitatiilor din ultimele ore, se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Jiu sector aval confluenta cu raul Motru - Podari (judetul Dolj).

Intr-un alt judet, Mehedinti, 13 gospodarii au fost inundate in noaptea de marti spre miercuri. Primarul comunei Strehaia, Samion Burcu, a spus ca retelele de canalizare nu au putut sa preia volumul de apa provenit de la precipitatiile abundente produse in zona.

"Pompierii militari si voluntarii actioneaza pentru evacuarea apei din gospodariile afectate", a spus Burcu.

Este de asteptat ca si raul Husnita sa creeze probleme in zona din cauza nivelului apei situat intre cota de atentie si cea de inundatie, motiv pentru care sectorul care traverseaza partea de rasarit a orasului este in permanenta monitorizat.

Inundatiile ameninta Romania: Patru zile de cod galben si portocaliu - Vezi raurile vizate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis inca de luni mai multe atentionari de tip cod galben de indunatii valabile pentru mai multe rauri din tara si mai multe de tip cod portocaliu.

Sunt vizate raurile din bazine hidrografice precum Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului dinjudetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sectorul aval confluenta Motru (judetul Dolj), afluentii Oltului inferior dinjudetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judeteleOlt, Arges si Teleorman), Raul Doamnei, Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul mijlociu si inferior al Argesului (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Cod galben de ploi si ninsori in mai mult de jumatate de tara

De asemenea, meteorologii au emis, luni, un cod galben de ploi si ninsori pentru judetele din jumatatea de sud si est a tarii, valabil pana miercuri la ora 23.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cod rosu inundatii Teleorman, #cod rosu inundatii , #cod rosu