Vreme rea in Europa: Coduri rosu si portocaliu de ploi si furtuni

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 22:00
4169 citiri
Vreme rea in Europa: Coduri rosu si portocaliu de ploi si furtuni
Foto: Croatia Week

Nu doar Romania si vecinii sai din vest si sud, Ungaria si Bulgaria, au probleme din cauza ploilor, ci si cel mai nou stat membru UE, Croatia, unde meteorologii eu emis avertizari cod rosu si portocaliu de furtuna si precipitatii abundente.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau care calatoresc in Croatia ca, miercuri, s-a emis o avertizare cod rosu de ploi si furtuna pentru regiunile Lika, Gorski Kotar, Rijeka si Istria (nord-estul si centrul Croatiei), se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, pentru regiunea Dubrovnik, in sud, sunt emise avertizari de cod rosu de ploi, cod portocaliu de furtuna si cod galben de vant. Restul Croatiei se afla, de asemenea, sub avertizare meteorologica de cod portocaliu si galben de furtuna, mai informeaza MAE. Atentionarile de fenomene meteo extreme sunt valabile inclusiv joi.

Totodata, vantul puternic a dus la inchiderea unei portiuni din drumul national D8, cuprinsa intre Novi Vinodol si Senj, pentru autocare, vehicule cu remorci si motociclete.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa tranziteze Croatia sa consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr/en), Companiei Nationale Croate de Cai Ferate (http://www.hznet.hr), Autoritatii Portuare Croate (http://www.portauthority.hr) si a Agentiei Croate de Aviatie Civila (http://www.ccaa.hr), pentru informatii actualizate, se mai arata in comunicat.

Furtuni si ploi in Europa: Turistii, avertizati de MAE

In acelasi timp, Ungaria se afla in continuare sub avertizari de ploi abundente si furtuni, fiind emisa o alerta cod portocaliu, iar MAE a emis si in acest caz o avertizare de calatorie pentru cei care intentioneaza sa se deplaseze in aceasta tara.

Si tot ploua, ploua, ploua: Cod portocaliu si cod galben de furtuni

Si pentru Romania meteorologii au emis o noua avertizare de tip cod portocaliu de ploi, valabila pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, precum si una de tip cod galben, pentru Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt, ambele vizand ziua de joi.

F.N.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#MAE avertizare calatorie Croatia, #cod rosu Croatia, #avertizare meteo Croatia, #ploi furtuna Croatia , #cod rosu
Comentarii
Poza asdfg
asdfg
rank 4
Urmeaza umflarea Dunarii