Asociatia Colectiv ii cere dovezi Olgutei Vasilescu, care a sugerat ca incendiul a fost provocat de o mana criminala

Vineri, 18 Mai 2018, ora 13:28
4498 citiri
Asociatia Colectiv ii cere dovezi Olgutei Vasilescu, care a sugerat ca incendiul a fost provocat de o mana criminala
Foto: Facebook/Asociatia Colectiv GTG 3010

Asociatia Colectiv a reactionat, vineri, dupa ce tragedia din 2015 a fost mentionata de mai multi politicieni ai Puterii in ultimele zile.

Mai exact, Liviu Dragnea a sugerat la inceputul saptamanii ca Iohannis pregateste ceva grav ca s-o faca pe Viorica Dancila sa-si dea demisia, iar joi seara Lia Olguta Vasilescu a sustinut ca s-ar urmari preluarea puterii, asa cum s-a intamplat dupa incendiul din clubul Colectiv, despre care a spus ca ar fi fost provocat de o mana criminala.

In aceste conditii, Asociatia Colectiv i-a solicitat probe ministrului Muncii pentru ceea ce a declarat.

"Asociatia Colectiv GTG 3010 protesteaza fata de afirmatiile ministrului Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, care, pe 17.05.2018, a declarat public faptul ca incendiul din clubul Colectiv din 30.10.2015 ar fi fost provocat de o mana criminala.

Solicitam reprezentantului Guvernului Romaniei sa prezinte probe care sa sustina aceste acuzatii sau sa recunoasca public faptul ca se foloseste de tragedia din 30 octombrie in scop politic", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii asociatiei considera ca politicienii au depasit limita in lupta politica.

"Consideram ca a fost depasita limita bunului simt de catre politicieni, in lupta lor continua pentru acumularea de capital electoral.

Respingem orice conexiune politica si orice tip de propaganda electorala, indiferent de modalitatea prin care se transmite aceasta", se mai arata in document.

Astfel, Asociatia Colectiv noteaza ca referirile emotionale la incendiul de acum cativa ani jignesc si amplifica periodic suferinta familiilor celor morti si raniti.

"Atragem atentia asupra efectelor, care sunt deja vizibile:

1. Utilizarea si specularea denaturata a acestui eveniment tragic, provocat de coruptie.

2. Incompetenta si mascarea adevarului despre sistemul medical precar, inclusiv lipsa dotarilor din spitale.

3. Tergiversarea solutionarii dosarelor Colectiv inaintate instantei direct si indirect", se precizeaza in documentul citat.

Asociatia precizeaza ca se doreste ca "justitia romana sa fie independenta de politicieni, iar cei vinovati sa plateasca!" si solicita "incetarea oricarui abuz la adresa victimelor din clubul Colectiv!".

Amintim ca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a comentat, joi, plangerea penala facuta impotriva lui Liviu Dragnea si Vioricai Dancila, sustinand ca s-ar urmari preluarea puterii, asa cum s-a intamplat dupa tragedia din clubul Colectiv.

Citeste si USR condamna aluziile PSD la #Colectiv: A renuntat complet la orice limita a decentei

A.G.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Asociatia Colectiv Vasilescu, #Vasilescu Colectiv preluare putere , #Colectiv