Ciolos explica incidentul de la #Colectiv cu SPP-istii si jurnalistii: Eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat si imi asum

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 23:44
8719 citiri
Ciolos explica incidentul de la #Colectiv cu SPP-istii si jurnalistii: Eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat si imi asum
Foto: Digi24

Premierul Dacian Ciolos a explicat pozitia sa referitoare la incidentul de duminica seara de la comemorarea tragediei de la Colectiv.

Atunci, cand a venit sa aprinda o lumanare si sa se reculeaga in fata fostului club, jurnalisti care au vrut sa-i ia declaratii au fost imbranciti de agenti ai Serviciului de Protectie si Paza (SPP), incident ce a starnit polemici aprinse in presa si pe retelele de socializare.

Intr-un interviu inregistrat difuzat marti seara de Antena3, Ciolos a spus ca isi asuma el responsabilitatea pentru situatia creata, insa a subliniat ca ar fi vrut sa poata avea cateva minute de intimitate, ceea ce jurnalistii nu i-au oferit.

"Imi asum eu responsabilitatea pentru tot ce au facut inclusiv SPP-istii, dar daca erati acolo sa vedeti cum se imbulzea lumea... Eu cred ca e important sa ne respectam unii pe altii, le-am spus (jurnalistilor, n.red.) ca le voi da declaratii la urma. Trebuia sa fiti la locul faptei ca sa vedeti exact", a spus Ciolos.

La insistentele Cristinei Topescu, cea care ii lua interviul pentru Antena3, ca jurnalistii isi faceau doar meseria si reactia agentilor SPP a fost una brutala, Ciolos a raspuns pe un ton mai aspru.

"Eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat si imi asum aceasta vina si vom incerca sa reformam aceste institutii pe cat posibil. Sper ca toata lumea sa devina mai umana, inclusiv cei care erau acolo ca sa ia imagini. E important sa ne uitam un pic cu distanta necesara la lucrurile respective. Am dorit sa nu anunt presa nu din lipsa de respect fata de presa, dar nu credeti ca am si eu un pic dreptul la intimitate?", a incheiat Ciolos subiectul.

El a insistat pe pastrarea normalitatii indiferent de functia ocupata si in continuarea interviului.

Intrebat cand a fost ultima oara cand a stat la coada, premierul a dat mai multe exemple.

"La ultima coada, din pacate as spune, in aceasta perioada de cand sunt premier, am stat la coada la imbarcare in avion, cand mi-am platit anumite lucruri la magazin, cand ies sa-mi fac anumite cumparaturi, cand mai pot beneficia de acest privilegiu. Asta e problema, ca un demnitar sa stea la o coada din respect fata de ceilalti? Se pot face lucruri in momentul de fata, cu tehnologia informatiei, si stand la coada.

Nu cred ca trebuie exagerat sa fii firesc, tu insuti. Eu mi-am luat un angajament fata de mine si apropiatii mei: sa nu stau in functii publice pana la punctul in care sa ma schimbe. Daca joci doar in piese de teatru si incepi sa te identifici cu rolul pe care il joci, iti pierzi autenticitatea si iti pierzi umanismul", a conchis Ciolos.

Vezi ce s-a intamplat duminica seara cand Ciolos s-a dus sa aprinda o lumanare pentru victimele de la Colectiv

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ciolos explica SPP jurnalisti Colectiv, #Ciolos reactie SPP imbrancit jurnalisti Colectiv , #Colectiv