Procesul tortionarului Visinescu: Noi marturii zguduitoare

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 20:57
9922 citiri
Procesul tortionarului Visinescu: Noi marturii zguduitoare
Foto: Digi24

Procesul tortionarului comunist Alexandru Visinescu (foto) continua, iar declaratiile martorilor sunt teribile.

Rudele detinutilor politici schingiuiti in temnitele comuniste relateaza fapte cumplite. Pana si paralizatii erau batuti temeinic de gardienii fara inima, informeaza Digi24.

"O asemenea monstruozitate: sa bati in pat un om paralizat. Nu se putea feri. Era imobilizat. Era paralizat. Statea pe spate, nu avea cum sa se intoarca. Ceilalti se mai fereau, luau vanatai pe spate si pe umeri", a declarat in fata jurnalistilor Anca Cernea, urmasa unui detinut politic care a cunoscut suferinta in penitenciarul condus de Visinescu.

Martora in dosarul lui Visinescu povesteste despre moartea tatalui sau in Penitenciarul Ramnicu Sarat

Aceasta a mai spus ca cea mai grozava suferinta era frigul. "Ingheta apa in cana in timpul iernii. In aceste conditii, venea un gardian si arunca o galeata cu apa peste tine, in pat", a mai spus ea.

De asemenea, Mihaela Barbus, urmasa unui detinut politic, a relatat ca detinutii nu aveau niciun drept. "A cerut sa fie dus la plimbare si nu a fost dus foarte multa vreme. Ca sa se sature de aceasta cerere, a fost tarat pe scari, cu capul in jos, si se auzeau pocniturile capului lui la fiecare treapta", a declarat aceasta.

Noi marturii cutremuratoare in dosarul tortionarului Visinescu: Ce pateau detinutii daca vorbeau

Visinescu a incercat sa aduca drept martor un vecin de bloc, care sa spuna ca este om cumsecade, insa magistratii nu au acceptat, pentru ca vecinul nu fusese inchis in temnitele comuniste.

Procesul continua. Urmasii detinutilor politici ii cer lui Visinescu despagubiri de sute de mii de euro, motiv pentru care judecatorii au pus sechestru pe o parte din pensia de 6 mii de lei pe luna a fostului comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, pe garsoniera si pe o parte din actiunile pe care acesta le detine.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#proces tortionar Visinescu , #comunism