Ziare.com

Poluare cu petrol in Arges, din cauza unor hoti

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 12:14

   

Poluare cu petrol in Arges, din cauza unor hoti
O conducta de titei s-a spart si a inundat un teren agricol in comuna Bradu, din judetul Arges, existand pericolul ca unda de poluare sa ajunga in raul Dambovnic. Conducta apartine SC Conpet SA Ploiesti.

Potrivit primelor informatii, se pare ca persoane ramase deocamdata neidentificate au incercat sa fure petrol si au intepat conducta, care se afla la granita dintre localitatile Bradu si Suseni.

La fata locului se afla reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges, care asigura masuri PSI, specialisti din cadrul Directiei Apelor Arges Vedea Pitesti si cei de la Garda de Mediu Arges.

Zona poluata se afla intre lacurile de acumulare Dambovnic si Suseni si in momentul de fata nu se poate evalua cata cantitate de titei s-a scurt din conducta. Titeiul a inundat un teren agricol, pe o portiune de 1.000 de metri patrati si au inceput sa se vada irizatii si pe raul Dambovnic.

La ora actuala se iau masuri pentru stoparea undei poluante pana in lacul de acumulare Suseni. Echipele de interventie ale SC Conpet SA Ploiesti si OMW punct de lucru Arpechim, urmand sa monteze baraje absorbante si baraje din paie.

Sursa: rNews

Articol citit de 1070 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor