Ziare.com

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda va fi repornita pe 2 iunie

Sambata, 30 Mai 2009, ora 21:12

   

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda va fi repornita pe 2 iunie
Unitatea 1 de la Cernavoda va fi repornita pe 2 iunie, dupa ce aceasta a fost oprita in mod controlat ca urmare a descoperirii unui por pe o conducta de impuls in sistemul de instrumentatie din circuitul primar, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan.

"Lucrarile de reparatii sunt in desfasurare, la fel si verificarile de rutina pentru astfel de situatii. Estimam ca Unitatea 1 va fi repornita cu data de 2 iunie", a spus Pompiliu Budulan.

Acesta mai declarat, sambata, ca pentru a-si onora contactele Nuclearelectrica va cumpara 500 MW de pe OPCOM , iar restul cantitatii necesare de energie o va achizitiona de la producatorii cu care are contracte de intrajutorare.

Nuclearelectrica a anuntat ca a decis sa inchida incepand cu 30 mai, ora 00:00, Unitatea 1 de la Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda, care functiona la putere nominala, dupa ce s-a constatat, in urma unei inspectii, o neetanseitate la sistemul de instrumentatie din circuitul primar.

De asemenea, in data de 8 mai, compania a anuntat oprirea planificata a Unitatii 2 de la Cernavoda, pentru reviziile necesare, pe o perioada de 30 de zile. Directorul general al Nuclearelectrica a precizat, sambata, pentru NewsIn, ca Unitatea 2 va functiona la capacitate maxima incepand de marti.

Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare.

Compania Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).

Sursa: rNews

Articol citit de 487 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor