Consumul de droguri la nivel national in crestere - bucurestenii iau orice

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 17:56
1791 citiri
Consumul de droguri la nivel national in crestere - bucurestenii iau orice
Foto: Arhiva

Consumul de droguri la nivel national este in crestere in randul populatiei. Bucurestenii, spre deosebire de restul tarii, consuma toate tipurile de stupefiante ilegale, se arata intr-un studiu dat publicitatii, vineri, de Agentia Nationala Antidrog.

Potrivit studiului, prevalenta consumului oricarui tip de drog ilegal in randul populatiei de 15 - 64 de ani, de-a lungul vietii, este 4,1 la suta. Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este canabisul, intr-un procent de 1,6%, urmat de ecstasy (0,7 la suta), heroina si cocaina (cate 0,3 la suta), noteaza Mediafax.

Raportul mai arata ca la grupele de varste 15 - 24 de ani si 25 - 34 de ani este inregistrata cea mai mare prevalenta a consumului de droguri ilegale de-a lungul vietii.

"Canabisul se consuma in toate regiunile tarii, pe regiuni fiind inregistrate urmatoarele procente: 6 la suta in Bucuresti-Ilfov, 2 la suta in Centru, 1,5 la suta in regiunea Vest, 1,4 la suta in Sud-Est, 0,9 la suta in Sud-Vest, 0,8 la suta in Nord-Est si 0,4 la suta in Sud si Nord-Vest. De-a lungul vietii canabisul este experimentat de populatia de toate varstele, celelate droguri fiind incercate cu precadere de populatia tanara, cu varsta de 15 - 34 de ani. Cea mai mica varsta declarata de un respondent pentru debutul in consumul de canabis a fost de 14 ani, media varstei de debut fiind 22 de ani", a declarat directorul Agentiei Nationale Antidrog (ANA), Sorin Oprea.

Prevalenta consumului de ecstasy de-a lungul vietii este de 0,7%, acest drog consumandu-se in majoritatea regiunilor tarii, cu exceptia regiunilor Sud-Vest, Sud-Est si Nord-Vest.

Consumul de cocaina se inregistreaza in Bucuresti-Ilfov, prevalenta de-a lungul vietii fiind de 0,9 %, in Vest (0,5 la suta), in Centru si Nord-Vest (0,4 la suta) si in Nord-Est (0,3 la suta), in timp ce consumul de amfetamine si ciuperci halucinogene este intalnit exclusiv in Bucuresti-Ilfov.

Consumul de solventi, substante inhalante si aurolac este mai des intalnit in Vest, Sud-Vest, Bucuresti, Nord-Vest si Nord-Est, ketamina in Vest, Sud-Vest si Bucuresti-Ilfov, in timp de heroina este consumata cel mai frecvent in Bucuresti-Ilfov, cu o prevalenta de 1,7 la suta, urmata de Vest (0,5 la suta) si Centru (0,4 la suta).

Seful ANA a precizat ca in Bucuresti, spre deosebire de restul tarii, respondentii au declarat ca au consumat toate tipurile de droguri ilegale mentionate in chestionar. El a adaugat ca barbatii sunt cei care au declarat un consum mai mare de canabis, 8%, fata de 4,1% dintre femei.

Studiul "Prevalenta consumului de droguri in Romania" a fost efectuat pe un esantion de 5.100 de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani, in perioada noiembrie -decembrie 2010.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#comusm droguri populatie, #studiu Agentia Nationala Antidrog , #consum de droguri