Familia regala a cumparat alimente pentru nevoiasii din Savarsin

Duminica, 21 Decembrie 2008, ora 22:51
1742 citiri
Familia regala a cumparat alimente pentru nevoiasii din Savarsin

Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei au fost, duminica, la cumparaturi intr-un hypermarket din municipiul Arad, de unde au achizitionat produse atat pentru consumul propriu, cat si pentru pachetele pe care le vor oferi familiilor nevoiase din comuna Savarsin.

Regele si Regina au fost insotiti la cumparaturi de Principesa Margareta si Principele Radu. Familia regala a ajuns la hypermarket la bordul unui autoturism condus de Regele Mihai I, dupa care au vizitat mai multe standuri cu produse, arata NewsIn.

Principesa Margareta s-a oprit la un bancomat din incinta magazinului pentru a scoate banii pentru cumparaturile care erau mentionate pe o lista.

Pe lista familiei regale au fost trecute mai multe produse, precum saci menajeri, detergenti, portocale, banane, struguri, mandarine, lapte, margarina, lamai, condimente, conopida, busuioc verde, salvie, inghetata, orez, cafea, apa plata, iaurt, clementine.

Cea mai mare parte a produselor au fost alese de principesa Margareta, care s-a oprit in fata mai multor rafturi pentru a studia oferta. Pe durata cumparturilor, familia regala a fost fotografiata cu telefoanele mobile de mai multi cumpartori aflati la acea ora in hypermarket. Multi dintre cumparatori au spus ca este prima data cand il vad pe rege.

"In fiecare an, avem doua traditii pe care le respectam. Prima, pe 22 decembrie, Majestatea Sa va merge in comuna (Savarsin - n.r.), din casa in casa, la oamenii in varsta si mai modesti, care nu au posibilitatea sa se deplaseze. Cumparam pentru ei cateva produse pe care le dam in fiecare an cadou. Regele merge din casa in casa si imparte cate o punga cu produse.

Al doilea motiv pentru care am iesit la cumpaturi este ca ne facem si noi proviziile pentru Craciun, iar Aradul are o gama mai larga de magazine, acesta in care ne aflam fiind unul nou", a declarat Principele Radu.

Principesa Margareta a explicat de ce Familia Regala a ales sa faca cumparaturile la un hypermarket din municipiul Arad.

"Este si la Savarsin un supermarket, dar este mai mic. Aici am venit pentru ca avem de facut 70 de pachete pentru nevoiasi si am considerat ca e mai bine sa venim aici, pentru ca putem cumpara cantitati mai mari. Cumparam fructe, faina, ulei, malai, orez si alimente de baza pentru oamenii modesti", a afirmat Principesa Margareta.

Regele Mihai a spus ziaristilor ca a profitat de momentul cumparaturilor pentru a vedea cel mai nou hypermarket din municipiul Arad. "Am venit ca sa vad ce este aici. E ceva nou si am venit din curiozitate", a spus fostul suveran.

Intrebat de ziaristi cum se simte la volan, Regele Mihai a spus pentru el este ceva obisnuit sa conduca. "M-am nascut cu volanul in mana", a spus regele, care a mai adaugat ca nu a primit nici o amenda de circulatie.

Familia regala a stat aproximativ o ora in hypermarket pentru a-si face cumparaturile, dupa care s-au intors la Castelul din comuna aradeana Savarsin.

Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei isi vor petrece Sarbatorile de Iarna la Castelul din localitatea aradeana Savarsin, unde vor primi grupuri de colindatori din Arad, dar si din alte judete.

Administratorul Domeniului regal de la Savarsin a anuntat ca Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei vor ramane de Revelion la Castelul din localitate, la fel ca si anul trecut, cand familia regala si-a petrecut Revelionul, pentru prima data in ultimii 60 de ani.

"Aici este cu totul altceva, sunt oameni exceptionali si linistiti. Savarsinul a fost intotdeauna, pentru mine, ceva special. La Bucuresti sunt doar cu treburi. imi place mai mult aici, la Savarsin", a spus, anul trecut, Regele Mihai I, care a reintrat in posesia Castelului in urma cu sapte ani.

Dupa abdicarea regelui Mihai la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne. A urmat o perioada in care cladirea nu a mai fost ingrijita si prin urmare s-a degradat. Ulterior castelul a fost renovat si transformat in resedinta de vanatoare a presedintelui Nicolae Ceausescu.

Dupa 1990 castelul de la Savarsin a fost transferat Regiei Autonome a Protocolului de Stat. In anul 2001 el a fost retrocedat Regelui Mihai I.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Regele Mihai, #cumparaturi Craciun, #nevoiasi Savarsin , #consum de droguri