Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Contrabanda cu tigari in Bucuresti si 9 judete: 18 retinuti, in urma perchezitiilor

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 11:09
1086 citiri
Contrabanda cu tigari in Bucuresti si 9 judete: 18 retinuti, in urma perchezitiilor
Foto: clon.ro

Procurorii argeseni au emis ordonante de retinere pe numele a 18 dintre cei 49 de suspecti de contrabanda cu tigari si alcool dusi la audieri in urma celor 51 de perchezitii efectuate miercuri in noua judete si in Capitala, prejudiciul estimat pana in prezent in acest caz fiind de 4,7 milioane de lei.

Perchezitiile au avut loc in judetele Arges, Dambovita, Olt, Prahova, Brasov, Maramures, Bistrita-Nasaud, Ilfov si in Bucuresti. Anchetatorii au stabilit ca invinuitii au comis infractiuni de contrabanda cu tigari si alcool in perioada octombrie 2010 - august 2011.

"Din probatoriul administrat in cauza, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, s-a stabilit ca in perioada octombrie 2010 - august 2011, invinuitii au comis mai multe infractiuni de evaziune fiscala, contrabanda si detinere in afara unui antrepozit fiscal sau comercializare pe teritoriul Romaniei a produselor accizate supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, prejudiciul stabilit pana in prezent fiind de 4.723.000 lei", anunta IPJ Arges.

In urma celor 51 de perchezitii efectuate la domiciliile invinuitilor si la sediile societatilor comerciale administrate de acestia, au fost identificate si ridicate pentru continuarea cercetarilor o instalatie artizanala de producere bauturi alcoolice spirtoase neautorizata, noua dispozitive pentru confectionarea de tigarete neautorizate, 13.000 litri de alcool etilic, 230.120 tigarete fara banderola de marcaj, aproximativ 400 kg tutun, suma de 120.000 RON si 38.700 euro.

Perchezitii in 10 judete - sunt vizati traficantii de tutun si alcool

Pe numele a 18 din cei 49 de suspecti au fost emise ordonante de retinere, in cursul zilei de joi, acestia urmand sa fie prezentati in instanta cu propuneri de arestare preventiva.

Anchetatorii spun ca, pe baza probelor administrate in acest caz, a reiesit ca invinuitii au produs si comercializat in perioada investigata cantitatea de circa 142.000 litri alcool etilic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#perchezitii traficanti tutun, #perchezitii Bucuresti , #contrabanda