Fabrica ilegala de tigari din Ungaria condusa de un roman, inchisa

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 16:05
3186 citiri
Fabrica ilegala de tigari din Ungaria condusa de un roman, inchisa
Foto: Arhiva

O ampla grupare infractionala, formata din cetateni romani si maghiari, care dezvoltase pe teritoriul Ungariei o fabrica ilegala de productie a unor cantitati importante de tigarete contrafacute, a fost destructurata in urma cooperarii autoritatilor din Romania si Ungaria, a informat joi Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Potrivit sursei citate, in baza informatiilor furnizate de politistii de frontiera romani, Serviciul Vamal din Ungaria a confiscat, in localitatea Szolnok, aflata la 150 de kilometri de granita cu Romania, doua linii de productie de tigari, sute de mii de pachete tigari contrafacute, peste 31 tone de tutun care urma sa fie procesat, precum si sute de mii de timbre fiscale false.

Din datele furnizate de partea maghiara, valoarea accizelor pentru produsele accizabile confiscate este de peste 2 milioane de euro.

Liderul gruparii era un cetatean roman domiciliat in judetul Bihor, cunoscut cu antecedente penale pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si contrabanda cu produse accizabile.

Potrivit unui comunicat transmis joi de IGPF, politistii de frontiera au intrat in posesia unor informatii privind acest caz in cursul lunii august 2012. Politistii de frontiera din cadrul STPF Iasi si IGPF, sub coordonarea procurorilor DIICOT, in colaborare cu SRI Timis, Iasi si Arad, precum si cu sprijinul DGIPI - Structura Centrala, CCPI - Centrul Regional SELEC si EUROPOL au demarat activitati specifice, in vederea identificarii si monitorizarii membrilor retelei si probarii activitatii ilegale a intregului grup infractional organizat.

S-a stabilit ca liderul retelei este un cetatean roman, domiciliat in judetul Bihor, care coordoneaza o grupare formata din cetateni romani si maghiari, specializata in productia de tigarete contrafacute, de calitate inferioara si valorificarea si distribuirea acestora pe piata neagra din Romania, Ungaria, Italia si alte state comunitare.

In data de 20 noiembrie a.c., in baza informatiilor furnizate de partea romana, autoritatile maghiare au descins in doua locatii din localitatea Szolnok unde a fost descoperita si confiscata o linie completa de productie de tigari. In actiunea respectiva au fost retinute doua persoane de cetatenie romana aflate, in prezent, in custodia autoritatilor maghiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#romani retinuti Ungaria, #romani maghiari tigari contrabanda, #grupare contrabandisti destructurata Ungaria , #contrabanda