Medicii de familie tot nu vor sa semneze contractul-cadru cu Casa de Sanatate

Joi, 05 Mai 2011, ora 23:23
1196 citiri
Medicii de familie tot nu vor sa semneze contractul-cadru cu Casa de Sanatate
Foto: Arhiva

Medicii de familie au semnale ca noul Contract-Cadru pentru 2011, amanat pentru 1 iunie, nu va suferi modificari si in aceste conditii nu-l vor semna, a declarat, joi, cu prilejul Forumului Medical, presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihaila.

"Am fost chemati zilele acestea la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru elaborarea Normelor de aplicare a Contractului-Cadru pentru 2011, insa nu am acceptat sa lucram la norme cata vreme legea care este Contractul-Cadru, adoptat printr-o Hotarare de Guvern, nu s-a modificat", a spus dr. Mihaila.

In plus, ea a mentionat ca apar tot felul de reglementari care nu sunt discutate, ci impuse.

"Prin noile reglementari, veniturile medicilor de familie scad cu 20-25% pentru fiecare cabinet, in functie de gradul medicului. Prin noul sistem de informatizare al CNAS, multi pacienti dispar de pe liste, Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti inscrie direct si ea pacientii, fara sa mai treaca pe la un medic de familie. In plus a aparut si concurenta neloiala", a adaugat dr. Doina Mihaila.

Presedinta Societatii Nationale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tanasescu, a facut referire la propunerile transmise autoritatilor sanitare in legatura cu noile reglementari, pentru care se asteapta raspuns.

Ea a adaugat ca medicii de familie sunt bine organizati, iar medicina de familie reprezinta o specialitate care ar trebui cu adevarat sa constituie baza sistemului.

"Avem o specialitate care la nevoie poate bloca sistemul. Nu ne dorim acest lucru", a afirmat dr. Tanasescu.

Prezenta la deschiderea Forumului, presedinta Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, Rodica Nassar, a spus ca reforma din sanatate continua, dar nu are directie.

Parlamentarul social-democrat a facut referire la subfinantarea cronica a sistemului de sanatate, a medicinei primare cu precadere, ale carei fonduri, in ultimii trei ani, au fost reduse cu aproximativ 55%.

Presedinta Comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor a amintit de motiunea simpla initiata de Uniunea Social Liberala referitoare la sistemul de sanatate, care are un segment important dedicat medicinei de familie si problemelor cu care se confrunta aceasta. Motiunea simpla intitulata "Sistemul sanitar din Romania: Alarma de cod rosu" va fi dezbatuta luni, 9 mai, in plenul Camerei Deputatilor, potrivit deciziei Biroului permanent al forului legislativ.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#contracte cadru medici, #semna contracte cadru medici , #contracte