La Soci, Bush isi va scoate farmecele la bataie pentru a-l seduce pe Putin

Sambata, 29 Martie 2008, ora 14:00
2342 citiri
La Soci, Bush isi va scoate farmecele la bataie pentru a-l seduce pe Putin

George W. Bush se va baza pe "chimia" personala dintre el ai liderul rus Vladimir Putin pentru a reusi diminuarea tensiunilor dintre cele doua tari, cand va discuta cu acesta la Soci, saptamana viitoare, comenteaza Reuters.

Prima data cand s-a intalnit cu Putin, in urma cu sapte ani, Bush a spus ca a reusit sa priveasca in "sufletul" liderului rus si de atunci relatiile lor calduroase au ajutat la atenuarea mai multor conflicte care au racit relatiile dintre administratiile lor.

Bush va veni la summitul NATO de la Bucuresti din 2-4 aprilire si apoi va merge la Soci, la casa de vacanta a lui Putin, aceasta urmand sa fie probabil ultima sa intalnire cu Putin in functia de presedinte.

"Va fi prietenie de la inceput pana la sfarsit, vor exista ocazii de a face ce fac ei cel mai bine, adica sa arate cat de buni prieteni sunt", a spus Rose Gottemoeller, fost oficial american pentru controlul armamentului, care conduce Carnegie Moscow Centre.

Ca si Putin, Bush se apropie de finalul mandatului si vrea sa profite de summit pentru a obtine un acord pe tema unui document schematic strategic, care le-ar permite ambilor lideri sa lase o relatie stabila succesorilor lor in functie.

"Bush ai Putin vor sa fie tinuti minte pentru ca au contribuit la pace, nu la intensificarea tensiunilor", a declarat un diplomat occidental. Exista consens pe tema combaterii terorismului si a proliferarii nucleare in respectivul document, dar scutul antiracheta este un mar al discordiei. Washingtonul vrea sa instaleze elemente ale scutului in Polonia ai Cehia, dar Moscova spune ca acest scut i-ar ameninta securitatea.

Insa oficialii rusi au facut declaratii pozitive legate de actiunile Statelor Unite de a asigura Moscova in aceasta privinta, inclusiv o oferta de a le permite rusilor sa inspecteze instalatiile.

"Cred ca rusii incep sa inteleaga vechea expresie ca prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet", a spus Gottemoeller. "Au decis sa colaboreze cu americanii, crezand ca poate ar putea influenta ce se intampla pe tema sistemului de aparare antiracheta", a explicat el.

Ultima data cand cei doi lideri si-au afisat relatiile foarte apropiate a fost in iulie, cand Putin s-a dus la casa de vacanta a lui Bush din Maine, unde Bush si fostul ofiter KGB au fost vazuti pescuind si mancand homari.

La Soci, liderul american va sta intr-o vila construita pentru inaltii oficiali ai partidului comunist, amplasata intr-o padure aproape de mare. Putin l-ar putea lasa pe Bush sa conduca masina sa construita in epoca sovietica, aceeasi pe care au condus-o impreuna langa Moscova in urma cu trei ani, sau ar putea fi fotografiati de reporteri la tarcul cu ponei din complexul de la Soci. Unii analisti au speculat ca preaedintele rus ales, Dmitri Medvedev, protejatul lui Putin, se va alatura celor doi.

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace. „Discuţiile cu Zelenski sunt un nonsens”
Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace. „Discuţiile cu Zelenski sunt un nonsens”
Serghei Lavrov, ministrul rus de externe a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite...
#Bush, #putin, #soci, #chimia personala , #stiri Vladimir Putin
Comentarii
O
opus 9
rank 1
Cei doi fiureri stiu ca nu mai au multa vrema permis de pescuit in apele internationale !
S
sadam
rank 1