186 de noi cazuri de COVID-19. Pacientii confirmati azi au intre 4 si 85 de ani

Marti, 24 Martie 2020, ora 13:07
11806 citiri
186 de noi cazuri de COVID-19. Pacientii confirmati azi au intre 4 si 85 de ani
Fotomontaj Ziare.com

186 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate in ultimele 24 de ore. Este vorba despre pacienti care au intre 4 si 85 de ani.

Astfel, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate in total 762 de cazuri de persoane infectate, anunta Grupul de Comunicare Strategica intr-un comunicat remis Ziare.com.

79 de persoane au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara, 19 la Bucuresti, 3 la Craiova, 2 la Constanta, una la Cluj si una la Iasi).

Au murit insa 8 persoane, care erau diagnosticate si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Bucuresti, Suceava, Craiova si Iasi.

La ATI, in acest moment, sunt internati 16 pacienti, din care 6 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt in prezent 5.515 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contractat virusul COVID-19. Alte 83.970 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 in unitati medicale private.

Aproape 10.000 de apeluri pentru coronavirus

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.473 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor despre coronavirus.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 154 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 903 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, in care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

48 de romani infectati in afara tarii, 8 au murit

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 48 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 36 in Italia, 4 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Franta.

Au murit 8 cetateni romani aflati in strainatate, 7 in Italia si unul in Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#coronavirus Romania , #coronavirus