BBC demonteaza 3 mituri legate de noul coronavirus

Luni, 13 Aprilie 2020, ora 07:36
14793 citiri
BBC demonteaza 3 mituri legate de noul coronavirus
Foto: captura BBC

In traditionala rubrica a postului intitulata Reality Check, BBC a demontat trei mituri legate de noul coronavirus.

Astfel, BBC a explicat ca sucul de lamaie nu te ajuta in lupta cu noul coronavirus, muscaturile de tantari nu contribuie la raspandirea virusului, iar cei care doneaza sange nu sunt si testati de COVID-19.

Sucul de lamaie impiedica transmiterea coronavirusului? Fals!

Au fost o multime de oameni care au sustinut acest mesaj si l-au raspandit in special pe retelele de socializare. Totul a pornit de la un mesaj fals scris de un presupus om de stiinta din China care sustinea acest lucru. Verificari ulterioare au aratat ca acesta nu era om de stiinta. Sucul de lamaie nu iti face rau, dar nu te va ajuta in lupta cu coronavirusul.

Muscaturile de tantari ajuta la raspandirea coronavirusului? Fals!

Poti sa iei alte boli daca esti muscat de un tantar, dar nu exista nicio dovada ca ai sanse mai mari sa contractezi noul coronavirus. Aceasta este o boala respiratorie, iar cea mai buna metoda este sa te protejezi de contactul cu persoane bolnave si sa te speli cat mai des pe maini.

Vei fi testat de COVID-19 daca donezi sange? Fals!

Un mesaj care s-a raspandit mai mult in Marea Britanie, dar nu este cazul de asa ceva. Britanicii au raspandit in masa acest mesaj, care este insa neadevarat. Nu esti testat pentru COVID-19 daca donezi sange. Iar ultimul lucru pe care-l doresc institutiile care colecteaza sange este sa le vina o multime de oameni bolnavi de COVID-19.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#mituri coronavirus, #suc lamaie coronavirus , #coronavirus