CEC Bank amana pentru o luna plata ratelor la toate creditele acordate persoanelor fizice

Luni, 16 Martie 2020, ora 17:26
6283 citiri
CEC Bank amana pentru o luna plata ratelor la toate creditele acordate persoanelor fizice
Foto: Facebook/CEC Bank

CEC Bank a anuntat luni ca este pregatita sa sustina amanarea pentru 30 de zile a platii ratelor la creditele acordate persoanelor fizice, pe fondul crizei epidemiologice cu Covid-19.

"Masura se aplica automat tuturor clientilor care nu dispun in conturile deschise la banca, la data scadentei, de sumele aferente platii ratelor la credite si limite de credit prin carduri, fara a fi necesare demersuri suplimentare si este valabila pentru toate creditele: pentru locuinte, pentru consum sau pentru limite de credit prin carduri", informeaza banca de stat intr-un comunicat.

In acelasi timp, banca ii sfatuieste clientii care au acces la solutii de plati la distanta (internet banking sau/si mobile banking), sa isi ramburseze ratele chiar si in aceasta perioada, avand in vedere ca la urmatoarea scadenta vor avea o presiune mai mare asupra bugetului, avand de rambursat si rata amanata, si rata scadenta din luna respectiva.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

"In aceasta perioada, trebuie sa dam dovada de responsabilitate si solidaritate si fiecare dintre noi poate contribui cu solutii in mod voluntar. Avand in vedere contextul actual, am decis sa actionam proactiv pentru a veni in ajutorul clientilor CEC Bank care trec printr-o situatie dificila in aceasta perioada.

Astfel, CEC Bank a amanat pentru 30 de zile plata ratelor datorate de clientii persoane fizice, sperand ca astfel sa contribuim, prin masuri de distantare sociala, la reducerea raspandirii virusului. In functie de cum evolueaza situatia, vom ajusta masurile astfel incat sa venim in ajutorul clientilor nostri", a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.

Astfel, clientii persoane fizice vor putea sa-si plateasca ratele oricand, in termen de maximum 30 de zile de la scadenta. Pentru perioada de amanare de 30 de zile, nu se vor aplica penalitati, iar clientii nu vor fi raportati la Biroul de Credit.

"Durata contractului va ramane neschimbata, deci nu va fi necesara semnarea unor acte aditionale", spun reprezentantii bancii.

CEC Bank le recomanda totodata tuturor clientilor ca in aceasta perioada sa utilizeze canalele alternative, precum Mobile Banking si Internet Banking. Aceste platforme ofera acces la operatiunile bancare curente, precum transferuri catre terti, plata facturilor, constituirea de depozite si plata ratelor la credite. Recent, banca a anuntat posibilitatea deschiderii conturilor la distanta, 100% online, inclusiv pentru clientii noi prin intermediul serviciului CEC IN.

"In ceea ce priveste clientii persoane juridice, CEC Bank este pregatita sa vina in sprijinul celor care se confrunta cu dificultati economice, cum ar fi suspendarea activitatii sau reducerea acesteia, in contextul actual. Comunicarea este esentiala in aceasta perioada si de aceea, Banca recomanda clientilor persoane juridice sa contacteze Client Manager-ul lor daca se confrunta cu probleme. Banca va cauta solutii personalizate pentru business-urile afectate si va trata cu celeritate fiecare caz si situatie in parte", adauga ei.

Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, iar in luna noiembrie 2019, in urma acordului Comisiei Europene, capitalul bancii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#coronavirus CEC amana plata rate , #coronavirus