Femeia din Timisoara confirmata cu coronavirus, transportata la spital in conditii speciale

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 18:02
3343 citiri
Femeia din Timisoara confirmata cu coronavirus, transportata la spital in conditii speciale
Foto: Arhiva Ziare.com

Femeia de 38 de ani din Timisoara care a fost confirmata cu coronavirus si care se afla in izolare la domiciliu, dupa o vizita in Italia, a fost preluata, vineri dupa-amiaza, de echipa speciala a ISU Timis si transportata in conditii de maxima securitate la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara.

Autospeciala de transport victime multiple si cei 12 pompieri specializati au ajuns, vineri, in jurul orei 16.30, la locuinta femeii. Aceasta locuieste singura in apartament.

Echipa de transfer a avut combinezoanele speciale care ii protejeaza pe pompieri, iar pacienta a fost introdusa in izoleta care impiedica raspandirea virusului pe perioada transportului.

La Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, ea va fi internata intr-unul dintre cele 15 saloane pregatite intr-un pavilion dedicat bolnavilor cu coronavirus si va primi tratament.

Directia de Sanatate Publica Timis a transmis ca femeia depistata pozitiv cu coronavirus, la Timisoara, a vizitat localitatea San Giovani Bianco din Italia, aflata la 30 de kilometri de Bergamo. Autoritatile incearca acum sa afle cu cine a luat aceasta contact dupa revenirea in tara.

"Directia de Sanatate Publica Timis a luat la cunostinta astazi, in jurul orei 14.00, de pozitivarea testului pentru COVID 19 efectuat de catre Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara unei persoane de 38 ani, sex feminin, care a vizitat localitatea San Giovanni Bianco, aflata la 30 km de Bergamo, in perioada 19-20.02.2020", se arata intr-un comunicat al DSP Timis.

Incepand din 25 februarie, femeia a prezentat tuse, iar doua zile mai tarziu s-a prezentat la spital unde a fost consultata.

"Din informatiile noastre, incepand cu data de 25.02.2020 persoana in cauza a prezentat subfebrilitati si tuse rara, iar in 27.02.2020 s-a prezentat in Ambulatoriul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. A fost consultata si i s-a facut testul pentru gripa sezoniera, care a iesit negativ. Totodata, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, avand in vedere istoricul de calatorie relativ recent in Italia, ulterior fiind lasata la domiciliu. Astazi in 28.02.2020 au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 si rezultatul a fost pozitiv", mai arata sursa citata.

Inca doua cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate in Romania, a anuntat vineri secretarul de stat in MS Nelu Tataru. Este vorba despre un barbat din Maramures si despre femeia din Timis.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#femeie Timisoara coronaivrus spital , #coronavirus