Un italian care a plecat in weekend din Romania are coronavirus UPDATE A inchiriat o masina in Craiova

Marti, 25 Februarie 2020, ora 22:41
21410 citiri
Un italian care a plecat in weekend din Romania are coronavirus UPDATE A inchiriat o masina in Craiova
Foto: Arhiva Pixabay

Un italian de 71 de ani care a fost recent in Romania este infectat cu noul coronavirus.

Barbatul este internat la spitalul de boli infectioase din Rimini, anunta Il Resto del Carlino Rimini. Medicii au anuntat ca viata acestuia nu este in pericol.

UPDATE 3 - Potrivit unor surse locale citate de Mediafax, barbatul de 71 de ani a inchiriat o masina de la o firma de inchirieri auto din Craiova, unde a intrat in contact cu un angajat al firmei, care i-a predat cheile si actele.

Polistii fac acum verificari sa vada cu cine s-a mai intalnit barbatul in timpul vizitei facute in Dolj.

Socrii italianului, care locuiesc in comunei Balteni, judetul Gorj, si la care acesta a fost in vizita, au fost, marti seara, izolati la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte doua persoane care au intrat in contact cu italianul s-au dus singure la spitalul din Targu-Jiu.

UPDATE 2 - MAE vine cu noi precizari despre italianul care a fost in Romania saptamana trecuta, confirmat cu noul coronavirus.

Astfel, ministerul anunta ca s-a declansat o ancheta epidemiologica in acest sens.

"(...) barbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova in data de 18 februarie a.c. In perioada in care acesta a fost in Romania, a locuit in judetul Gorj unde a luat contact cu soacra sa si cu alte persoane.

La acest moment, s-a declansat o ancheta epidemiologica, urmand a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetateanul italian a intrat in contact.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate masurile necesare, in functie de gradul de expunere", a transmis Grupul de Comunicare Strategica intr-un comunicat remis Ziare.com.

UPDATE 1 - Ministerul Afacerilor Externe da detalii despre cetateanul italian: barbatul a fost in tara noastra in perioada 18 - 22 februarie, in Craiova.

"Barbatul are cetatenie italiana si, potrivit informatiilor disponibile la acest moment, a fost in Romania, in Craiova, in perioada 18-22 februarie.

In aceasta perioada barbatul a vizitat rudele sotiei sale, cetatean roman, si a avut mai multe intalniri de afaceri.

Autoritatile romane au activat protocoalele necesare in acest tip de situatie, urmand a fi declansata o ancheta epidemiologica si dispuse masurile de carantina sau izolare, dupa caz", a transmis Grupul de Comunicare Strategica.

Autoritatile testeaza acum membrii familiei si oamenii care au calatorit cu barbatul.

Conform presei italiene, barbatul s-a intors weekendul trecut dintr-o calatorie in Romania si s-a prezentat la spital cu simptome specifice infectiei cu coronavirus.

MAE a transmis ca, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma, a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului si cu privire la eventuala sedere a acestuia pe teritoriul Romaniei. In baza informatiilor obtinute vor fi intreprinse masurile necesare pe teritoriul Romaniei.

A.G.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Italian vizitat Romania coronavirus, #Italian Romania coronavirus , #coronavirus