Primul roman infectat cu coronavirus. Se afla pe nava de croaziera din Japonia

Joi, 13 Februarie 2020, ora 13:58
11863 citiri
Primul roman infectat cu coronavirus. Se afla pe nava de croaziera din Japonia
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul de Externe anunta primul caz al unui roman care a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Este vorba despre un cetatean roman care se afla pe nava de croaziera Diamond Princess, aflata in apele teritoriale japoneze.

"Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata de catre Ministerul de Externe al Japoniei ca un cetatean roman de pe nava de croaziera Diamond Princess, aflata in apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetateanul roman a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii. Misiunea diplomatica a Romaniei in Japonia se afla in legatura cu cetateanul roman si a efectuat in regim de urgenta demersuri pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de catre autoritatile nipone", se arata in comunicatul MAE transmis Ziare.com.

Pe nava de croziera se aflau in total 17 romani, 15 membri ai echipajului si 2 pasageri. Intr-o interventie in direct la Digi24, Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si reprezentantul tarii noastre la OMS, a spus ca, cel mai probabil, este vorba de un membru al echipajului, pentru ca acestia au contact cu un numar mai mare de persoane.

"Evident ca autoritatile japoneze au capacitatea de a prelua si a trata acesti pacienti. E transferat la un spital pe uscat, va fi tratat simptomatic si, daca e vorba de o forma grava a infectiei, intr-o sectie de terapie intensiva. Sa speram ca nu vor fi probleme si ca, asa cum majoritatea celor care fac aceasta infectie s-au vindecat, asa se va intampla si cu conationalul nostru", a mai spus Rafila.

Pe o alta nava de croaziera, Westerdam, Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a obtinut confirmarea ca la bordul navei se afla 17 cetateni romani, respectiv 9 pasageri si 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocata in portul Sihanoukville din Cambodgia.

Pana in prezent, insa, la bordul acestei nave nu au fost inregistrate cazuri.

Cel mai recent bilant indica 1.355 de persoane decedate si peste 60.000 de imbolnaviri, majoritatea cazurilor fiind inregistrate in China. In Romania au existat mai multe suspiciuni, dar pana la acest moment nu a existat niciun caz confirmat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#roman infectat coronavirus , #coronavirus