Coronavirus in Italia: 152 de infectati, patru decese. La Milano, domul e inchis, iar Armani si-a prezentat colectia fara public

Luni, 24 Februarie 2020, ora 10:35
7028 citiri
Coronavirus in Italia: 152 de infectati, patru decese. La Milano, domul e inchis, iar Armani si-a prezentat colectia fara public
Foto: Arhiva Ziare.com

A patra victima a coronavirusului in Italia este un barbat in varsta de 84 de ani din regiunea Lombardia. Epidemia se raspandeste. Autoritatile italiene incep controale la intrarea in tara, in special la Vo' Euganeo, epicentrul raspandirii cu coronavirus in regiunea Veneto.

Este vorba despre una dintre masuri pentru a nu permite virusului sa se raspandeasca, decizie luata vineri prin decret de catre Guvern, scrie agentia Ansa.

Un barbat de 84 de ani a decedat in Lombardia (nord-vest), devenind a patra victima a noului coronavirus inregistrat in Italia, a anuntat luni un responsabil regional al Sanatatii la televiziunea italiana, informeaza AFP.

Barbatul, care a murit noaptea, intr-un spital, este a treia victima din regiunea lombarda, in timp ce nordul Italiei a cunoscut un sfarsit de saptamana cu o explozie de cazuri Covid-19.

"Problema este ca numarul celor infectati creste: suntem la circa 150", a declarat presedintele regiunii Lombardia Attilio Fontana la Rtl.

Potrivit agentiei italiene de presa Ansa, opt intrari in tara vor fi controlate de personal si de fortele de ordine.

Italia se afla pe locul trei in clasamentul mondial in privinta numarului de cazuri de infectie cu coronavirus, dupa China si Coreea de Sud.

Nordul tarii intra in carantina pentru a incerca sa opreasca raspandirea Covid-19: scolile s-au inchis, universitatea, slujbele din biserici au fost suspendate, la fel si intrarile in pub-uri si discoteci.

Companiile se gandesc sa le permita angajatilor sa lucreze de acasa.

Premierul Giuseppe Conte a petrecut toata duminica la sediul Protectiei Civile si incearca sa-i linisteasca pe cetateni: "Sunt surprins de explozia de cazuri, dar au fost luate masuri de precautie, chiar daca pare ca nu. Nu trebuie sa ne lasam prada panicii, ci sa urmam indicatiile autoritatilor".

Guvernul va aloca alte 20 de milioane de euro pentru a face fata urgentei. Seful statului Sergio Mattarella a semnat decretul cu masuri speciale aprobate duminica.

Domul din Milano a fost inchis (pentru turisti), la fel si toate evenimentele din programul de la Scala. Raman deschise magazine, dar nu si baruri si localuri nocturne. Masurile vor fi prelungite o saptamana.

Saptamana Modei de la Milano s-a incheiat, duminica, cu o prezentare a lui Georgio Armani. Fapt rar, creatorul si-a prezentat colectia toamna-iarna 2020/21 in fata unei sali goale, fara public.

Creatorul a explicat aceasta decizie prin masuri sanitare ale guvernului italian, care a recomandat evitarea adunarilor.

Manechinele au facut un show in fata camerelor de filmat care au transmis in direct imagini pe retelele de socializare si pe site-ul casei italiene.

Chiar daca nu a avut public, stilistul nu a renuntat la traditionala reverenta in fata publicului la sfarsitul spectacolului.

Si Carnavalul de la Venetia a fost inchis de luni.

Masuri asemanatoare au fost luate si in regiunile Piemonte, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige - unde luni au fost inregistrate primele trei cazuri pozitive cu coronavirus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#coronavirus Italia , #coronavirus