Coronavirus: Si un hotel din Austria este in carantina

Marti, 25 Februarie 2020, ora 21:08
5544 citiri
Coronavirus: Si un hotel din Austria este in carantina
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile austriece au plasat, marti, in carantina un hotel din orasul turistic austriac Innsbruck, capitala provinciei Tirol din centrul Alpilor, unde a lucrat o receptionista italiana contaminata cu coronavirus.

"Nimeni nu poate intra sau iesi din hotel, pentru a ne asigura daca exista si alte persoane contaminate, ca virusul sa nu se raspandeasca", a declarat ministrul de Interne Karl Nehammer, in cadrul unei conferinte de presa, citat de AFP.

"Toate aceste masuri au un singur obiectiv: sa opreasca virusul si raspandirea lui. Nu exista motive de panica", a adaugat el, asigurand ca Austria este pregatita pentru o astfel de situatie.

Ministrul nu a precizat numele hotelului, nici durata carantinei dar, potrivit mass-media austriece, este vorba despre Grand Hotel Europa, o cladire cu 108 camere, in centrul orasului.

Locuinta unde traia aceasta femeie, in acelasi oras, a fost de asemenea izolata, a indicat purtatorul de cuvant din Tirol.

Femeia si partenerul ei, tot italian, au fost plasati in carantina intr-un spital din oras unde au fost diagnisticati cu noul coronavirus, potrivit Gunther Weiss, director al clinicii universitare de medicina interna din Innsbruck.

Este vorba despre primele doua cazuri de coronavirus in Austria.

Amandoi in varsta de 24 de ani, ei au calatorit vineri cu masina din Lombardia, de unde sunt originari, catre Austria. Lombardia este una dintre regiunile italiene afectate de epidemie.

Ei au contactat serviciile de sanatate dupa ce au inceput sa aiba febra, a precizat Gunther Weiss.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a aratat increzator in capacitatile Austriei de a gestiona transmiterea virusului pe teritoriul tarii. "Suntem pregatiti pentru asta", a asigurat seful Guvernului in fata jurnalistilor, in timpul unei deplasari la Londra.

Vezi si Coronavirus: Un hotel din Tenerife e in carantina. 1.000 de turisti, izolati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#hotel austria carantina coronavirus , #coronavirus