Cu firma la psiholog si avocat! Initiativa de salvare a antreprenorilor incearca sa ajute dincolo de comert

Luni, 23 Martie 2020, ora 16:24
3439 citiri
Cu firma la psiholog si avocat! Initiativa de salvare a antreprenorilor incearca sa ajute dincolo de comert
Foto: Arhiva Pixabay

Initiativa de salvare a afacerilor mici si mijlocii care a pornit pe Facebook de la Oradea, Stronger Together, sprijina antreprenorii nu doar prin postarea de oferte si cereri de bunuri si servicii, ci si ajutandu-i pe acestia, gratis, cu sedinte cu psihologi care raspund intrebarilor, cursuri de marketing online sau sfaturi de la avocati si contabili.

Initial au fost doar anunturi ale antreprenorilor

"Mi-am dat seama ca multi oameni nu si-au pierdut doar clientii, si-au pierdut increderea, si-au pierdut si linistea. Altii si-au pierdut reperele. Cum sa te descurci din punct de vedere legal si contabil in noua situatie? Cum sa inveti sa-ti vinzi altfel produsele atunci cand ai pierdut 90% din clienti intr-o saptamana?

Asa ca am discutat cu psihologi, avocati, contabili, specialisti in marketing care au acceptat sa tina sesiuni pe grupul de Facebook pentru a-i sprijini pe membri in aceste domenii", a spus pentru Ziare.com Alina Georgiu, antreprenoarea care a initiat grupul Stronger Together - Saving Our Businesses.

Grupul are, la aproximativ o saptamana, circa 2.500 de antreprenori inscrisi si numarul lor creste in fiecare zi. Oamenii posteaza anunturi despre firmele lor, discuta idei noi sau pur si simplu se incurajeaza unii pe altii.

Firmele mici se organizeaza pe Facebook pentru a se salva. Initiativa care le pune fortele in comun a inceput la Oradea

Initiativa are succes

Alina Georgiu, care are afaceri in IT, suplimente pentru sanatate si coaching, spune ca deja multi antreprenori spun ca grupul i-a ajutat, atat la nivelul afacerii cat mai ales la nivel mental.

"Unii si-au gasit clienti prin intermediul grupului, inclusiv eu, care am primit cateva comenzi pentru firma mea de IT. Mici, dar bune ca semnal si pentru moral. Altii au gasit noi colaboratori chiar in grup si au putut adauga ceva afacerii lor. Cei mai multi au spus insa ca grupul i-a ajutat sa isi recapete putin increderea, mai ales vazand ca si altii sunt in aceeasi situatie", a mai spus afacerista de la Oradea.

Aceasta a adaugat ca spera ca asemenea grupuri sa apara mai des in aceasta situatie de criza.

"Am vazut si alte initiative asemanatoare care au aparut dupa a noastra, nu doar in domeniul afacerilor. M-as bucura sa cred ca le-am dat o idee buna. Fie ca da, fie ca nu, e un lucru imbucurator ca invatam sa colaboram mai mult in aceasta perioada".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#initiativa salvare antreprenori Facebook, #Stronger Together Saving Businesses , #coronavirus