Declic a strans peste 38.000 de euro din donatii pentru echipamente medicale

Luni, 16 Martie 2020, ora 11:26
2386 citiri
Declic a strans peste 38.000 de euro din donatii pentru echipamente medicale
Foto: Arhiva Ziare.com

Comunitatea Declic anunta ca doneaza 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpararea de echipamente de protectie pentru personalul medical, aparate de ventilatie si masti de oxigen, in contextul pandemiei de coronavirus.

"Acesti bani au fost stransi din donatiile a 2.440 de membri Declic, pana luni dimineata. Donatiile raman deschise pe toata perioada de criza", anunta comunitatea intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit sursei citate, banii vor fi transferati catre asociatia Daruieste Viata care va gestiona achizitiile ce vor fi ulterior donate spitalelor de boli infectioase si spitalelor de urgenta din tara.

Vezi si Asociatia "Daruieste viata": Toate donatiile pe care le strangem incepand de astazi vor fi directionate catre lupta cu COVID-19

"Suntem intr-o situatie critica si avem nevoie de solidaritate mai mult ca oricand. De aceea, am facut acest apel la donatii si peste 2.400 de membri au contribuit, in doar 4 zile de cand am inceput campania.

De altfel, asa functioneaza Comunitatea Declic, prin mobilizarea celor peste 600 de mii de membri.

Am dovedit inca o data ca uniti putem actiona pentru binele societatii. De data aceasta, alaturandu-ne asociatiei Daruieste Viata care cumpara echipamente si aparatura pentru a fi donate spitalelor", a declarat Tudor Bradatan, director executiv Declic, citat in comunicat.

Oana Gheorghiu, fondator Daruieste Viata, sustine ca Romania va ajunge intr-o situatie similara celei din Italia.

"Suntem in punctul in care deja nu mai discutam despre daca, ci despre cand vom ajunge intr-o situatie similara celei din Italia. Personalul medical din prima linie este la mare risc - va intra intra in contact permanent cu virusul. Fara masurile adecvate de protectie, acesti oameni vor contacta si ei COVID-19 si nu vor mai putea salva vieti.

Este atat de simplu. In momente ca acestea este nevoie de toata mobilizarea noastra pentru a-i ajuta. Ne ajutam astfel semenii nostri - oricare dintre noi se poate afla pe un pat de spital, in aceasta epidemie", a declarat la randul ei Oana Gheorghiu, fondator Daruieste Viata.

Prezentul efort de fundraising face parte din campania comunitatii "Nu ne panicam, ne ingrijim" - campanie de responsabilizare civica lansata de Comunitatea Declic.

Pagina de donatie o puteti accesa aici.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

A.D.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#declic donatii coronavirus, #Daruieste viata donatii coronavirus , #coronavirus