Politia dezminte ca a fost jefuita o masina care transporta dezinfectant la doua spitale din Timis si Hunedoara

Joi, 19 Martie 2020, ora 12:09
11150 citiri
Politia dezminte ca a fost jefuita o masina care transporta dezinfectant la doua spitale din Timis si Hunedoara
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia Romana dezminte informatiile potrivit carora a fost jefuita o masina care transporta dezinfectant la doua spitale, unul din Lugoj si altul din judetul Hunedoara.

"Urmare a aparitiei in spatiul public a informatiei conform careia "o masina care ducea dezinfectanti la spitalul din Lugoj a fost pradata de hoti pe drum", pentru o corecta informare a cetatenilor, facem urmatoarele precizari:

- Din verificarile efectuate, pana la aceasta ora, de catre structurile Politiei Romane, aceasta informatie NU ESTE ADEVARATA.

- Politistii au avut discutii atat cu reprezentantii Spitalului Municipiului Lugoj, cat si cu administratorul firmei care ar fi trebuit sa furnizeze respectivul dezinfectant, iar ambele parti au negat informatiile aparute in spatiul public", a anuntat Politia, citata de Digi24.

Totusi, in aceasta cauza se continua verificarile, insa sub aspectul savarsirii infractiunii de comunicare de informatii false.

"Va informam ca, de la inceputul anului si pana in prezent, la nivel national nu a fost inregistrata nicio sesizare prin care o persoana fizica sau juridica sa semnaleze ca vreun autovehicul incarcat cu sute de litri de dezinfectant sa fi fost victima vreunei infractiuni", a mai transmis Politia.

Miercuri, presa locala relata ca o cantitate de cateva sute de litri de dezinfectant, destinata pentru doua spitale, unul din Lugoj si altul din judetul Hunedoara, a fost furata pe drum, intre Ilfov si judetele din vestul tarii.

Managerul Spitalului Municipal Lugoj, Erwin Floroni, a declarat, miercuri, ca a comandat de la o firma din Ilfov 115 litri de dezinfectant, insa a aflat ca transportul nu mai ajunge, deoarece produsul comandat a fost furat.

"Am facut comanda la o firma din Ilfov, sa ne aduca dezinfectant. Am comandat 115 litri si am vazut ca nu mai ajunge la noi. Am dat telefoane la firma de la care am comandat, apoi la firma de curierat care ar fi trebuit sa transporte si in cele din urma am aflat ca dezinfectantul a disparut pe drum. Firma de la care am comandat a spus ca ne dau cantitatea ceruta, dar sa trimitem noi pe cineva sa o ridice. Acum e cineva pe drum sa ridice cantitatea de dezinfectant", a declarat Floroni.

In acelasi transport mai era o cantitate de dezinfectant si pentru un spital din judetul Hunedoara, si acela fiind disparut.

Managerul Spitalului din Lugoj a spus ca nu stie in ce judet a disparut dezinfectantul si ca firma care l-a livrat ar fi cea care ar trebui sa sesizeze Politia, pentru ca prejudiciul este al acestei firme.

Potrivit managerului, la Spitalul din Lugoj mai sunt dezinfectanti in magazie, pentru urmatoarele trei saptamani, insa conducerea unitatii a vrut sa fie prevazatoare, de aceea a comandat noi stocuri.

Vezi si:

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#dezinfectant spital furat, #dezinfectant coronavirus spitale , #politie